Οι μυστικοί κώδικες των αεροσυνοδών που δεν θα θέλατε ποτέ να ακούσετε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης

Οι μυστικοί κώδικες των αεροσυνοδών που δεν θα θέλατε ποτέ να ακούσετε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης
Advertisement

Αν χρησιμοποιείται οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς οι περισσότερες πιθανότητες είναι μαζί σας κάτι που σημαίνει ότι θα έχετε μια αρκετά ομαλή και ήσυχη διαδρομή με σχετικά λίγα προβλήματα.

Ωστόσο, θα μπορούσατε να είστε ένας από τους άτυχους για τους οποίους όλα πάνε λάθος.

Advertisement

Αν θέλατε να ξέρετε ακριβώς τι είδους κίνδυνο αντιμετωπίζετε, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τους μυστικούς κωδικούς που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό για να συζητήσει το όποιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το προσωπικό των αεροπλάνων έχει ένα σωρό μυστικούς κωδικούς για να συζητάει τι συμβαίνει χωρίς οι επιβάτες να πανικοβάλλονται.

Σίγουρα θα γνωρίζετε το «mayday», που σημαίνει ότι ένα αεροπλάνο ή πλοίο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο, αλλά δεν θα θέλατε ποτέ να ακούσετε τον κωδικό «pan-pan», που σημαίνει ότι κάτι έχει χαλάσει…

Advertisement

Ορισμένοι από τους κωδικούς είναι αριθμοί αντί για λέξεις και αυτός που πραγματικά δεν θέλετε ποτέ να ακούσετε σε μια πτήση είναι ο «7500», επειδή αυτός είναι ο κωδικός που στέλνουν τα αεροπλάνα όταν πραγματοποιείται μια αεροπειρατεία!

Εννοείται ότι εαν βρίσκεστε στο αεροπλάνο που συμβαίνει μια αεροπειρατεία, πιθανότατα θα το καταλάβετε πριν ακούσετε οποιαδήποτε αναφορά στον κωδικό!

Εξίσου κακός είναι ο κωδικός «7700», καθώς αυτός είναι το γενικό σήμα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ ο κωδικός «7600» είναι ο τρόπος ενός αεροπλάνου να δηλώσει ότι έχει χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: