Ο πιο τεμπέλικος διαγωνισμός: Κερδίζει αυτός που θα αντέξει να ξαπλώσει για 20 συνεχόμενες μέρες

Ο πιο τεμπέλικος διαγωνισμός: Κερδίζει αυτός που θα αντέξει να ξαπλώσει για 20 συνεχόμενες μέρες
Advertisement

Στο γραφικό θέρετρο Brezna στο βόρειο Μαυροβούνιο, διεξάγεται ένας ετήσιος διαγωνισμός που αμφισβητεί την ίδια την ιδέα της παραγωγικότητας.

Είναι γνωστός ως ο διαγωνισμός «Ο πιο τεμπέλης πολίτης» και συμμετέχουν επτά άτομα που διεκδικούν τον πολυπόθητο τίτλο και το μεγάλο βραβείο των 1.000 ευρώ.

Advertisement

Το μοναδικό σε αυτόν τον διαγωνισμό είναι ότι οι διαγωνιζόμενοι ξαπλώνουν σε στρώματα για 20 συνεχόμενες ημέρες.

Για όσους νομίζουν ότι έχουν κατακτήσει την τέχνη της χαλάρωσης, αυτοί οι διαγωνιζόμενοι πηγαίνουν την τεμπελιά σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το να κάθεσαι ή να στέκεσαι απλά όρθιος είναι αυστηρά ενάντια στους κανόνες και οποιαδήποτε τέτοια κίνηση αποκλείει αμέσως έναν διαγωνιζόμενο.

Advertisement

Ο στόχος είναι να παραμείνουν ξαπλωμένοι για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα, ενώ επιτρέπεται μόνο ένα 10λεπτο διάλειμμα για την τουαλέτα κάθε οκτώ ώρες.

Παρά τη φαινομενικά ακραία πρόκληση, στους συμμετέχοντες επιτρέπονται κάποιες ανέσεις. Μπορούν να τρώνε, να πίνουν, να διαβάζουν, ακόμα και να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές τους, αρκεί να τα κάνουν όλα αυτά ξαπλωμένοι.

Είναι μια δοκιμασία αντοχής, θέλησης και, ίσως, της ικανότητας να απολαμβάνεις πραγματικά το να μην κάνεις τίποτα.

Advertisement

Ο 23χρονος Filip Knezevic, που συμμετείχε για πρώτη φορά, εξέφρασε την πεποίθησή του για τις πιθανότητες νίκης του. Μοιράστηκε: «Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε εδώ, η παρέα είναι φανταστική, ο χρόνος περνάει γρήγορα».

Φαίνεται ότι η συντροφικότητα μεταξύ των διαγωνιζομένων και η χαλαρή ατμόσφαιρα κάνουν τον διαγωνισμό πιο ευχάριστο από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο διαγωνισμός «Ο πιο τεμπέλης πολίτης» γεννήθηκε από την επιθυμία να αμφισβητηθούν τα στερεότυπα για τον τοπικό πληθυσμό.

Advertisement

Ο διοργανωτής Radonja Blagojevic εξήγησε ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια ως ένας παιχνιδιάρικος τρόπος για να διακωμωδήσει τον μύθο ότι οι Μαυροβούνιοι είναι εκ φύσεως τεμπέληδες.

Αυτό που ξεκίνησε με 21 συμμετέχοντες έχει πλέον περιοριστεί σε επτά άτομα που ξεπερνούν τα όρια του ελεύθερου χρόνου.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: