Απίστευτο: Επιτέθηκαν με βελόνες σε προσωπικό σούπερ μάρκετ -Οι υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί στον HIV

Απίστευτο: Επιτέθηκαν με βελόνες σε προσωπικό σούπερ μάρκετ -Οι υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί στον HIV
Advertisement

Τρεις υπάλληλοι καταστήματος σούπερ μάρκετ εμφανίστηκαν θετικοί στον ιό του HIV μετά από επίθεση με βελόνες που δέχθηκαν από ληστές στη Βρετανία.

O CEO της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Iceland Foods, Richard Walker, αποκάλυψε το συμβάν, κατηγορώντας την αστυνομία για αδράνεια, μιλώντας ταυτόχρονα για μια «επιδημία» στις κλοπές καταστημάτων.

Advertisement

Ο κ. Walker δήλωσε στην «Daily Mail» ότι στους υπαλλήλους επιτέθηκαν με βελόνες, γεγονός που οδήγησε αργότερα στις σοκαριστικές διαγνώσεις.

Πρόσθεσε: «Οι συνάδελφοι δέχονται χαστούκια, γροθιές και απειλές με διάφορα όπλα, όπως μαχαίρια, σφυριά, πυροβόλα όπλα, ακόμα και βελόνες».

Τα μέλη του προσωπικού τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από διάφορες επιθέσεις, κατήγγειλε ο Walker, ενώ πρόσθεσε ότι η αλυσίδα χάνει 20.000.000 λίρες ετησίως από τους κλέφτες καταστημάτων.

Advertisement

H τραγική είδηση έρχεται μετά τις δραματικές εκκλήσεις των καταστηματαρχών σε βουλευτές και αστυνομία να αναλάβουν δράση.

Ο πατέρας τριών παιδιών, Saj Bhogal, 55 ετών, καταστηματάρχης ο ίδιος, δήλωσε στην εφημερίδα «The Sun»: «Κυνηγάω τυχόν κλέφτες καταστημάτων αν τους δω, φοράω και αθλητικά παπούτσια για να τρέχω να πάρω πίσω τα πράγματά μου».

«Δεν κλέβουν μόνο εμένα, αλλά παίρνουν χρήματα από τα παιδιά μου».

Εκπληκτικά στοιχεία αποκάλυψαν ένα άναρχο κύμα εγκληματικότητας, που πλήττει τους κεντρικούς δρόμους της Βρετανίας.

Advertisement

Η αστυνομία κατέγραψε 339.206 περιστατικά κλοπών σε καταστήματα τους τελευταίους 12 μήνες έως τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο η Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικού Εμπορίου εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των κλοπών στο λιανεμπόριο προσεγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια.

Μόλις 48.218 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα που καταγράφηκαν από την αστυνομία, δηλαδή το 14%, κατέληξαν σε απαγγελία κατηγοριών, ενώ 183.450 έρευνες -το 54%- έκλεισαν χωρίς να εντοπιστεί ύποπτος.

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι κλοπές λιανικής αυξήθηκαν κατά 26% στην Αγγλία και την Ουαλία πέρυσι.

Advertisement

Επίσης, οι κλοπές σε άλλη αλυσίδα καταστημάτων, την Co-op, αυξήθηκαν κατά 41% τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σε σύγκριση με τους προηγούμενους.

Ο Paul Gerrard, επικεφαλής δημόσιων σχέσεων της αλυσίδας, αποκάλυψε ότι ακούει για 1.000 περιστατικά κλοπής σε 2.500 καταστήματα την ημέρα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: