Φρένο Μητσοτάκη στα Airbnb -Μπαίνουν ΦΠΑ και τέλη, ποιους ιδιοκτήτες θα αφορά

Φρένο Μητσοτάκη στα Airbnb -Μπαίνουν ΦΠΑ και τέλη, ποιους ιδιοκτήτες θα αφορά
Advertisement

Στο θέμα των βραχυχρόνιων μιθώσεων τύπου Airbnb αναφέρθηκε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, ανκοινώντας μέτρα-φρένο.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι λέει ναι στη βραχυχρόνια μίσθωση αλλά όχι στην ασυδοσία μιας δραστηριότητας που εκτόξευσε τα ενοίκια και στρέβλωσε τον ανταγωνισμό.

Advertisement

Ανέφερε συγκεκριμένα από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός:

«Θέλουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση (RBNB), αλλά όχι ασύδωτη. Είναι μια δραστηριότητα που εκτόξευσε τα ενοίκια, στρέβλωσε τον ανταγωνισμό.

Από τον Ιανουάριο τα εισοδήματα από τέτοιες μισθώσεις, σε τρία ή και περισσότερα ακίνητα, θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη όπως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής:

Advertisement

Οι φοροφυγάδες καλούνται να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν στο προσωπικό τους εισόδημα. Λαμβάνουμε δέκα μέτρα για τον ορθολογισμό στην αγορά και τη δικαιοσύνη στην κοινωνία. Ως την άνοιξη θα συνδεθούν 350.000 ταμειακές μηχανές με τα POS.

Υποχρεωτικά και στις αγοραπωλησίες ακινήτων όπου καταργούνται τα μετρητά. Δρομολογούνται τα ψηφιακά βιβλία. Οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά απαγορεύονται και στο εξής θα έχουν πρόστιμο διπλάσιο του ύψους τους. Η καραμέλα της πάταξης της φοροδιαφυγής να λιώσει.

Δεν γίνεται 7/10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια έσοδα και κάτω από τον κατώτατο μισθό. Οι λέξεις φιλελευθερισμός και φοροδιαφυγή, είναι λέξεις αντίθετες.

Advertisement

Ανοίγουμε μέτωπο με τον κρατικό θήλακα ο οποίος αδιαφορεί αλλά και με τον πολίτη, που ανάβει φωτιά σε ακαθάριστο οικόπεδο.

Με κυκλώματα διακινητών από το εξωτερικό, αλλά και τους χούλιγκαν. Τους καταπατητές δημόσιου χώρου είτε είναι Πανεπιστήμιο, είτε παραλία. Ανοίγουμε μέτωπο και με δικηγόρους και δικαστές που καθυστερούν την απονομή Δικαιοσύνης».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: