Τα ζώδια που δε χωνεύουν ούτε τα άντερά τους

Τα ζώδια που δε χωνεύουν ούτε τα άντερά τους
Advertisement

Τον ξέρεις κι εσύ αυτόν τον τύπο ανθρώπου και μάλιστα μπορεί να έχεις έρθει αντιμέτωπος/η μαζί του.

Είναι σπαστικός γείτονας, που φωνάζει και διαμαρτύρεται για τη δυνατή μουσική κι ας είναι 9 μμ, αυτός/η σε κοιτάει με μισό μάτι στο σουπερμάρκετ, εκείνος/η που δεν αντέχει τα παιδιά, τις φωνές και τα γέλια τους και επικαλείται τον Ηρώδη, ο ξινός υπάλληλος, που σε αντιμετωπίζει σαν βλάκα… ο καθένας από αυτούς που εν ολίγοις έχει πολύ λίγες συμπάθειες και δε χωνεύει ούτε τα άντερά του.

Advertisement

Αστρολογικά όμως, ποια είναι αυτά τα ζώδια, που ανταποκρίνονται σε αυτή την κατηγορία κι ευχαρίστως θα εξουδετέρωναν τα 3/4 του πληθυσμού;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως μισεί (και συχνά σκέφτεται το κακό του, για να είμαστε και ειλικρινής) όποιον θεωρεί ή ξέρει ότι είναι «βύσμα», κοινώς όποιον βρίσκεται σε ένα πόστο εξ αιτίας του μέσου που έχει κι όχι επειδή κόπιασε και δούλεψε σκληρά για να ανέβει ιεραρχικά.

Δε φτάνει όμως μόνο αυτό, αλλά αμφισβητούνται και οι γνώσεις ή η εμπειρία του στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Γιατί αυτό είναι που τον τσούζει πιο πολύ κι όχι αν τον συμπαθεί κάποιος σαν χαρακτήρα ή όχι.

Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι -γενικά- το περιβάλλον είναι αναξιοκρατικό, με τους γλείφτες και όσου έχουν μέσον να λύνουν και να δένουν. Άρα; Δικαίως είναι ο πρώτος της λίστας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η καχυποψία του τον φέρνει στη δεύτερη θέση γιατί προκειμένου να μην φάει πισώπλατα τη μαχαιριά -που πιστεύει ότι θα φάει- τους κρατάει όλους σε απόσταση.

Το έντονο βλέμμα του, ο κυνισμός και το ύφος «μην τολμήσεις να με πλησιάσεις» είναι χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Εννοείται ότι αν τον πειράξει κάποιος, θα τον χώσει δέκα μέτρα κάτω από τη γη, χωρίς καμία τύψη.

Advertisement

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος είναι φανατική οπαδός της τελειότητας, εφ’ όσον λοιπόν όλοι οι άνθρωποι είναι… ατελείς, με ελαττώματα και αδυναμίες (εκτός από την ίδια), λογικό είναι να μη χωνεύει τους περισσότερους.

Και φαίνεται από την κριτική και τις παρατηρήσεις που κάνει, που ξεπερνούν κατά πολύ την αυστηρότητα και φτάνουν στην κακία.

Αν είχε και μια βέργα για να ρίχνει ξυλιές, ακόμα καλύτερα. Εκτός αυτού, θεωρεί την πλειοψηφία άχρηστη, τεμπέλικη και ανίκανη να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα.

Advertisement

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Παρότι ο Υδροχόος θεωρείται «ανθρωπιστικό» ζώδιο, η πραγματικότητα είναι ότι δεν τα πάει καλά με τον κόσμο. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν τον αντέχει καθόλου.

Η «μάζα» που ακολουθεί σαν πρόβατο τη μία ή την άλλη τάση, χωρίς σκέψη και βούληση, η φοβία της για κάθε τι διαφορετικό και πρωτοποριακό και η έλλειψη ελάχιστης αντίδρασης από τη στιγμή που καταπατούνται δικαιώματα είναι η αιτία της… μισανθρωπίας του.

Αν προσθέσουμε και την αλαζονική του αντίληψη ότι οι περισσότεροι έχουν το κεφάλι ως διακοσμητικό στοιχείο, δηλαδή, είναι ηλίθιοι, με το σπαθί του κατέκτησε τη θέση του στην τετράδα.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: