Το πιο επικίνδυνο φαγητό στον κόσμο: Πρέπει να το φας όσο είναι ακόμη ζωντανό [βίντεο]

Το πιο επικίνδυνο φαγητό στον κόσμο: Πρέπει να το φας όσο είναι ακόμη ζωντανό [βίντεο]
Advertisement

Το φαγητό μπορεί να είναι μια περιπέτεια, ένα ταξίδι γεύσεων και υφών. Ωστόσο, υπάρχει μια κορεατική λιχουδιά που κατατάσσεται στα πιο επικίνδυνα φαγητά στον κόσμο: το sannakji.

Αυτό το πιάτο είναι τόσο διαβόητο που απαιτεί όχι μόνο μαγειρική ικανότητα αλλά και μια δόση γενναιότητας.

Advertisement

Φανταστείτε ένα πιάτο που πρέπει να καταναλώσετε γρήγορα, όχι επειδή κρυώνει ή χάνει τη γεύση του, αλλά επειδή μπορεί κυριολεκτικά να αρχίσει να σας ρουφάει!

Ενώ τα περισσότερα ατυχήματα στο φαγητό αφορούν πνιγμό ή κακομαγειρεμένο φαγητό, το sannakji αποτελεί μια πραγματικά παράξενη και δυνητικά θανατηφόρα απειλή.

Στην καρδιά αυτού του εξαιρετικού πιάτου βρίσκεται ένα χταπόδι, το οποίο σερβίρεται όσο πιο φρέσκο γίνεται, ακόμα ζωντανό.

Advertisement

Η προετοιμασία περιλαμβάνει τον τεμαχισμό του χταποδιού σε κομμάτια όσο είναι ζωντανό και το άμεσο σερβίρισμά του. Αυτό το θέαμα χάρισε στο sannakji το παρατσούκλι «χταπόδι που κουνιέται».

Φανταστείτε το εξής: απολαμβάνετε το sannakji σας, και ξαφνικά, ένα κομμάτι με ενεργές βεντούζες σφηνώνεται στο λαιμό σας. Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο που έχει οδηγήσει σε θανατηφόρα περιστατικά για ορισμένους πελάτες.

Έτσι, ενώ το sannakji μπορεί να ακούγεται σαν μια θανάσιμη γευστική εμπειρία, μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια με τη σωστή προετοιμασία.

Advertisement

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: