Το θρίλερ με την εξαφάνιση της 15χρονης Λίνα, που συγκλονίζει -Χάθηκε από προσώπου γης, τι ερευνούν

Το θρίλερ με την εξαφάνιση της 15χρονης Λίνα, που συγκλονίζει -Χάθηκε από προσώπου γης, τι ερευνούν
Advertisement

Η Λίνα, 15 ετών, μια έφηβη που φοιτούσε σε επαγγελματικό σχολείο στη Γαλλία, εξαφανίστηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου από μια περιοχή στα κεντρο-ανατολικά της χώρας και έκτοτε αγνοείται με το θρίλερ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για το πού βρίσκεται αλλά και το τι μπορεί να της συνέβη.

Μεταξύ 11.15 και 11.30 το πρωί εκείνου του Σαββάτου περπατούσε προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche, που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σπίτι της, για να προλάβει το τρένο για να συναντήσει τον φίλο της στο Στρασβούργο.

Advertisement

Όταν εκείνος δεν την είδε να φτάνει το μεσημέρι, ειδοποίησε τη μητέρα της Λίνας, η οποία κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης γύρω στις 14.15.

Δύο μάρτυρες λένε ότι την είδαν να περπατά κατά μήκος του κεντρικού δρόμου γύρω στις 11.15 το πρωί. Λίγα λεπτά αργότερα, το κινητό της τηλέφωνο έκλεισε και δεν άνοιξε έκτοτε ποτέ.

Τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τόσο στο σταθμό αφετηρίας όσο και στον σταθμό προορισμού έδειξαν ότι το κορίτσι δεν είχε επιβιβαστεί στο τρένο.

Advertisement

Στη διαδρομή των 3 χλμ. που θα έκανε η 15χρονη με τα πόδια από το σπίτι της ως τον σταθμό δεν βρέθηκαν ίχνη στο οδόστρωμα ή στην άκρη του δρόμου που να υποδηλώνουν ότι η έφηβη είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Ένας τρίτος μάρτυρας, που ρωτήθηκε από το M6, ισχυρίζεται ότι την είδε αργά το πρωί του Σαββάτου σε ένα «μπλε αυτοκίνητο» που οδηγούσε ένας άνδρας με τριγωνικό μουσάκι, αναφέρει η La Voix du Nord.

Ο πρώην δήμαρχος της Plaine, Jean-Marc Chiron, ισχυρίστηκε στο BFMTV και σε συνέντευξή του στο «Nouveau Détective» ότι είδε την έφηβη λίγο πριν εξαφανιστεί, να περπατάει προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche: «Την προσπέρασα, περπατούσε στην άκρη του δρόμου.

Advertisement

Βρισκόμουν σε μια οικοδομή πριν πάω σπίτι για να πάρω ένα εργαλείο. Την είδα να περπατά κατά μήκος του πεζοδρομίου, με το τηλέφωνο στο χέρι, σαν να έβγαζε selfie (…) Νόμιζα ότι περπατούσε πολύ γρήγορα», λέει ο πρώην δήμαρχος.

Η Λίνα εξαφανίστηκε λίγο αργότερα.

Χθες, η καλύτερη φίλη της Λίνας είπε πως πιστεύει ότι «πρέπει να την πήρε αυτοκίνητο (…), κάποιος γνωστός της. Δεν θα έμπαινε στο αυτοκίνητο ενός ξένου, ακόμα κι αν αυτός προσφερόταν να την πάει μέχρι το Στρασβούργο».

Advertisement

Από την Κυριακή, η έρευνα για την Λίνα έλαβε και ποινική διάσταση καθώς ξεκίνησε και δικαστική έρευνα κατά του άγνωστου απαγωγέα για «απαγωγή και παράνομο εγκλεισμό που δεν ακολουθείται από οικειοθελή απελευθέρωση για περισσότερες από επτά ημέρες».

Για περισσότερο από μία εβδομάδα τώρα στη Γαλλία, δεν έχει ακουστεί κάτι παρά το alert για την εξαφάνισή της που εκδόθηκε την επόμενη ημέρα και τις εντατικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν.

Το Σάββατο, η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε επίσης τη μαρτυρία ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού και του πατέρα της, που ζουν επίσης στο Plaine, η οποία φάνηκε να υποστηρίζει το ανεπιβεβαίωτο σενάριο ενός οχήματος στο οποίο η Λίνα μπορεί να μπήκε. Οικιοθελώς ή όχι κανείς δεν το γνωρίζει.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: