Μαίρη Συνατσάκη: Με παρουσιάζουν ως μια παράλογη κυρία που ευνουχίζω άντρες

Μαίρη Συνατσάκη: Με παρουσιάζουν ως μια παράλογη κυρία που ευνουχίζω άντρες
Advertisement

Η Μαίρη Συνατσάκη έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τις αντιδράσεις, που έχουν προκαλέσει ανά διαστήματα οι δηλώσεις της, για τη βία κατά των γυναικών, τον σεξισμό και την πατριαρχία.

Η επιχειρηματίας και influencer βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Advertisement

«Κρίθηκα για το βίντεο που ανέβασα για την πατριαρχία, γιατί κατάλαβαν ότι εγώ είπα «να μην υπάρχουν φύλα». Ότι δεν θέλω να υπάρχουν άντρες και γυναίκες και θέλω να είμαστε ουδέτερα.

Με ενοχλεί, γιατί παίρνουν τον προβολέα από αυτό που ουσιαστικά λέω. Αυτό που λέω είναι ότι μπορούμε κάποια στιγμή να γίνουμε ισότιμοι.

Δεν μισώ κανέναν, δεν μισώ το αντρικό φύλο, θέλω να είναι ισότιμα. Οι άντρες πλήττονται εξίσου από την πατριαρχία. Τους απαγορεύει να αποτύχουν σε κάτι, να είναι ευαίσθητοι, να μιλήσουν για θέματα ψυχικής υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι της «χρεώνουν» απόψεις που δεν έχει. «Το να με βγάζουν σαν μια παράλογη κυρία που θέλει να ευνουχίσει τους άντρες, να μην υπάρχουν φύλα, να είναι όλα ουδέτερα και να με βρίζουν χυδαία είναι μια παραπλάνηση που καταλαβαίνω ότι βολεύει.

Αλλά εγώ δεν λέω αυτό. Εγώ θα συνεχίσω να λέω αυτά που λέω. Πραγματικά, πιστεύω ότι ίσως δεν έχω πει τις σωστές κουβέντες», τόνισε.

Σε άλλο σημείο, μίλησε για την κόρη της, Ολίβια, την καθημερινότητά τους και τον Ίαν Στρατή.

«Η πρώτη της λέξη ήταν γάτα, ούτε μαμά ούτε μπαμπά. Από τον πρώτο μήνα της μάθαινα νοηματική. Είναι χρήσιμο, γιατί τα παιδιά έχουν το κλάμα κι εκείνη δεν έχει αυτή την εσωτερική αναστάτωση να επικοινωνήσει αυτά που θέλει. Τη λατρεύω, πονάω σχεδόν από αυτή την αγάπη», ανέφερε.

Advertisement

Τέλος, είπε για τον σύντροφό της: «Ο Ίαν σαν μπαμπάς είναι πάρα πολύ καλός, πάρα πολύ παρών. Σαν ζευγάρι αντιμετωπίσαμε την πρόκληση του να μην χάσουμε εμάς. Μπήκα με λίγη περισσότερη έπαρση στο κομμάτι αυτό, επειδή η επικοινωνία μας πριν από το παιδί ήταν άριστη.

Όχι, δυσκολεύεσαι, είναι δεδομένο ότι θα συμβεί. Επειδή είχαμε πολύ καλή βάση, μιλάμε με έναν τρόπο διαφορετικό τώρα, βαθύναμε κι εμείς λίγο περισσότερο σε αυτά που λέμε. Παραδεχτήκαμε περισσότερα πράγματα και το νικάμε».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: