Οικογένεια εγκατέλειψε τη ζωή στη Βρετανία για να μείνει σε σκάφος στην Ελλάδα -Πώς είναι η ζωή τους [εικόνες]

Οικογένεια εγκατέλειψε τη ζωή στη Βρετανία για να μείνει σε σκάφος στην Ελλάδα -Πώς είναι η ζωή τους [εικόνες]
Advertisement

Ένα ζευγάρι εγκατέλειψε τις αγχώδεις ζωές και δουλειές του στη Βρετανία και μετακόμισε με τα δύο παιδιά του σε ένα γιοτ στην Ελλάδα, κάνοντας τουρ στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Και αφού άφησαν την «9-5» ρουτίνα τους, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι.

Advertisement

Η Laura και ο Ross Colledge αποφάσισαν να σαλπάρουν επειδή ανησυχούσαν ότι η οικογένειά τους ήταν πολύ αποσυνδεδεμένη.

«Ο Ross δούλευε περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα και ήμασταν σαν πλοία τη νύχτα», είπε η Laura στο What’s the Jam. «Ένιωθε τα χρόνια των παιδιών μας να φεύγουν μπροστά στα μάτια μας και του έλειπαν τόσα πολλά», πρόσθεσε.

Οι γονείς ήθελαν να παράσχουν «μια συναρπαστική, περιπετειώδη, μη καταναλωτική ανατροφή» στα παιδιά τους για να «τα κάνουν πιο παγκόσμια», ενώ παράλληλα να ικανοποιούν τις «επιπλέον εκπαιδευτικές ανάγκες» τους -ένας από τους γιους τους έχει ΔΕΠΥ και ίσως αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας.

Advertisement

Έτσι, η οικογένεια υποθήκευσε το πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι της, αγόρασε ένα γιοτ Bavaria 42 του 2005 και μετακόμισε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019.

Η οικογένεια Colledge ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Μύκονο, διέσχισε το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και τελικά εγκαταστάθηκε στα νησιά του Ιονίου.

Advertisement

«Ήμασταν και οι δύο σαν μωρά στο νερό ως σέρφερ και καγιάκερ στο Newquay για πολλά χρόνια, έτσι ο ωκεανός πάντα μας τραβούσε», είπε η Laura για την προηγούμενη ζωή τους στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Οι Colledge περιπλανώνται στα ελληνικά νησιά εδώ και πέντε χρόνια και έχουν αγαπήσει τον τρόπο ζωής τους -παρά το απρόβλεπτο που προσθέτει στη ζωή τους.

«Η ζωή στην ιστιοπλοΐα είναι πολύ μεταβλητή, επομένως η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ζωής είναι δύσκολη», παραδέχτηκε η Laura.

Advertisement

«Η διατήρηση κάθε είδους ρουτίνας είναι μια πρόκληση. Πρέπει να είσαι σε θέση να γίνεις «χαμαιλέοντας» όταν ο καιρός ή άλλες συνθήκες απαιτούν αλλαγή σχεδίου».

Ο Ross είναι ο καπετάνιος του σκάφους της οικογένειας, ενώ η Laura είναι η σύντροφός του. Και οι δύο είναι διευθυντές του BoatFit, ενός διαδικτυακού ιστότοπου υγείας και φυσικής κατάστασης, και του Sailing Holly Blue, το οποίο εξιστορεί τις περιπέτειές τους στο νερό.

Ο Noah αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται στο σπίτι και ο Josh πηγαίνει σε ένα διαδικτυακό εικονικό γυμνάσιο καθώς αρμενίζουν, κάνοντας φίλους όλων των ηλικιών από όλο τον κόσμο.

Advertisement

«Μόλις αποκτήσουμε διαμονή εδώ στην Ελλάδα, σκοπεύουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας πιο μακριά», είπε η Laura.

Η οικογένεια σχεδιάζει τελικά να πάρει μεγαλύτερο σκάφος όταν τα αγόρια γίνουν πολύ μεγάλα για το τωρινό σκάφος τους, αλλά, στο μεταξύ, έχουν κάνει πολλές προσθήκες για να φιλοξενήσουν καλύτερα την οικογένεια.

«Έχουμε συμπεριλάβει ηλιακή ενέργεια, μπαταρίες ιόντων λιθίου, συσκευή παραγωγής νερού και άλλα που σημαίνουν ότι μπορούμε να ζούμε εντελώς εκτός δικτύου, χωρίς χρέωση και αυτάρκεις», είπε η Laura, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες ανακαινίσεις έγιναν δυνατές με τη συνεργασία με χορηγούς από τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Advertisement

Όσο για την ψυχική τους υγεία, η μαμά λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο θεμελιώδες από το να είναι τόσο κοντά στη φύση και στο έλεος των στοιχείων. Όλα τα άλλα πράγματα γίνονται τόσο ασήμαντα», είπε η Laura.

«Και όσον αφορά τις σχέσεις, σύντομα θα μάθετε αν το άτομο με το οποίο είστε είναι αδελφή ψυχή σας. Η ιστιοπλοΐα είναι μια χύτρα ταχύτητας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, και όχι μόνο πρέπει να μάθετε να επιλέγετε τις μάχες σας, αλλά και όπου θέλετε και δεν θα συμβιβαστείτε», πρόσθεσε.

«Η σχέση σας βαθαίνει σε απίστευτο επίπεδο και ο σεβασμός -καθώς και ο θαυμασμός του ενός για τον άλλον- ενισχύεται επίσης».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: