Ξεπουλάνε τα Tesla με 12.000 ευρώ -Γιατί πέφτουν οι τιμές τους

Ξεπουλάνε τα Tesla με 12.000 ευρώ -Γιατί πέφτουν οι τιμές τους
Advertisement

Αναταράξεις και στην αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων δημιουργεί η επιθετική εμπορική πολιτική που ακολουθεί η Tesla τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας τη ραγδαία πτώση της μεταπωλητικής αξίας των μοντέλων της.

Πριν από λίγες ημέρες, οι τιμές των Model Y, Model S και Model X υποχώρησαν στην αμερικανική αγορά κατά 2.000 δολάρια, την ίδια στιγμή που στις αγορές της γηραιάς ηπείρου ανάλογη πτώση -2.000 ευρώ- σημείωσε η τιμή του πρόσφατα ανανεωμένου Model 3.

Advertisement

Σταθερά πτωτική πορεία των τιμών των μοντέλων της Tesla ευνοεί τους νέους αγοραστές, ζημιώνει ωστόσο εκείνους που έχουν ήδη στην κατοχή τους μια πρόταση της αμερικανικής φίρμας, καθώς καθιστά πιο δύσκολη τη μεταπώλησή της.

Μάλιστα, το γεγονός ότι εταιρείες-κολοσσοί στη βραχυχρόνια μίσθωση οχημάτων επιλέγουν το τελευταίο διάστημα να μειώσουν τον στόλο των ηλεκτρικών του μοντέλων και να περιορίσουν την έκθεσή τους στον ορατό κίνδυνο της δραματικής απομείωσης της αξίας τους.

Η κίνηση αυτή δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά των μεταχειρισμένων μοντέλων της Tesla, καθώς μεγάλη εταιρεία leasing επέλεξε ήδη να ξεπούλησετο στόλο των Model 3 και Model Y ακόμα και στις εξευτελιστικές τιμές των 13.000 ευρώ.

Advertisement

Όπως ήταν φυσικό, η είσοδος σχεδόν 20.000 μεταχειρισμένων Tesla στην αμερικανική αγορά βύθισε περαιτέρω την τιμή τους, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς σήμερα να αγοράσει ένα Model 3 Dual Motor στην τιμή των 16.950 δολαρίων και ένα Model S του 2013 με σχεδόν 200.000 χιλιόμετρα με μόλις 12.749 δολάρια.

Στη σαφή τάση απαξίωσης των ηλεκτρικών μοντέλων και ειδικότερα εκείνων της Tesla το δικό της ρόλο διαδραματίζει και η αμφιβολία που πολλοί διατυπώνουν για την κατάσταση των μπαταριών, οι οποίες σταδιακά χάνουν την απόδοσή τους.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών σε όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα κρίνεται απαγορευτικό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που γυρνούν την πλάτη στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πηγη

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: