Μπράβο Κατερίνα!: «Ασημένια» η Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, με άλμα στα 4,73μ.- Αγωνίστηκε με παυσίπονα

Μπράβο Κατερίνα!: «Ασημένια» η Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, με άλμα στα 4,73μ.- Αγωνίστηκε με παυσίπονα
Advertisement

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε φανταστικό αγώνα και ανέβηκε για 12η φορά στην καριέρα της σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης και για πέμπτη σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού.

Η 34χρονη αθλήτρια, παρά τις ενοχλήσεις στο πόδι, έκανε εξαιρετικό αγώνα, έδειξε τη δυναμική της και επέστρεψε στο βάθρο των νικητριών μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2022 και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Advertisement

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπήκε στον αγώνα της στα 4,43 μ., όπου έκανε πολύ καλό άλμα και στη συνέχεια ξεπέρασε με την πρώτη και τα 4,58 μ., τα 4,68 μ. και τα 4,73 μ. για να «κλειδώσει» θέση στο βάθρο, να πετύχει το όριο για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού και να δείξει το μεγαλείο της.

Η αθλήτρια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα καθόταν με πλάτη στο στρώμα, προκειμένου να μένει συγκεντρωμένη και να μη βλέπει τι κάνουν οι αντίπαλες αθλήτριες, ενώ πανηγύρισε όλες τις προσπάθειές της με τα μέλη της ομάδας, τους Έλληνες φιλάθλους και την οικογένειά της, που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Η Στεφανίδη το τελευταίο διάστημα έχει ενοχλήσεις στο πέλμα, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά τον προκριματικό του Σαββάτου.

Advertisement

Έτσι, αγωνίστηκε με παυσίπονα, προκειμένου να μετριάσει τις ενοχλήσεις. Ακόμη και έτσι έκανε αυτό που ήξερε από καιρό ότι μπορεί, έστω και αν στο τέλος του αγώνα έλεγε στον Εμμανουήλ Καραλή να της φέρει ένα… καροτσάκι να την πάρει.

Η έμπειρη αθλήτρια έχει από σήμερα στην κατοχή της πέντε μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού, δύο χρυσά και τρία ασημένια, ενώ μετείχε για δέκατη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Η αθλήτρια είναι η κάτοχος του ρεκόρ διοργάνωσης με 4,85 μ. από το 2018, ενώ με 4,55 μ. κατέχει και το άτυπο ρεκόρ της καλύτερης επίδοσης που έδωσε πρόκριση σε προκριματικό. Η αθλήτρια με το 4,91 μ., που είναι το ρεκόρ της, έχει την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: