Η Toyota ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή στη Formula 1

Η Toyota ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή στη Formula 1
Advertisement

Σαν βόμβα έχει σκάσει η είδηση πως η Toyota δουλεύει πυρετωδώς στο παρασκήνιο ώστε να βρει και πάλι το δρόμο προς τη Formula 1!

Και όπως φαίνεται, θα το κάνει σε συνεργασία με την ομάδα της Haas. Υπήρχε από χθες φημολογία πως θα είχαμε νέα από το στρατόπεδο της Αμερικανικής ομάδας – πέρα από την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Esteban Ocon την οποία πρέπει να θεωρούμε δεδομένη.

Advertisement

Και να που όπως προκύπτει, η είδηση αφορά την εμπλοκή της Toyota! Θυμίζουμε πως οι Ιάπωνες είχαν αποχωρήσει από τη Formula 1 στα τέλη του 2009, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Και είχαν τραβήξει την πρίζα σε ένα project που τους είχε στοιχίσει πάρα πολλά, δίχως να φέρει όσα έπρεπε πίσω. Η Toyota δεν είχε γευτεί καν τη χαρά της νίκης!

Ας αφήσουμε όμως το χθες, να περάσουμε στο… αύριο! Ο εν λόγω κολοσσός της αυτοκίνησης, προσέγγισε τη Haas και οι δύο πλευρές δουλεύουν πάνω στην ακριβή μορφή της συνεργασίας τους.

Advertisement

Σε πρώτη φάση, αυτή αναμένεται να θυμίζει τη συνεργασία της Sauber Motorsport με την Alfa Romeo. Να είναι δηλαδή αρχικά εμπορικού χαρακτήρα.

Όμως δεν θα περιοριστεί εκεί. Παρότι η Toyota δεν φέρεται διατεθειμένη να μπει στην κούρσα κατασκευής υβριδικών μηχανών για τους κανονισμούς του 2026 – είναι άλλωστε και αργά για κάτι τέτοιο -, θέλει να έχει ενεργή εμπλοκή.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με συνεργασία στη δημιουργία μερών για το μονοθέσιο της Haas, ακόμα και για το σασί!

Advertisement

Η ομάδα του Gene Haas συνεργάζεται με τη Dallara σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό του μονοθεσίου της και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να προκύψει.

Σημειώνουμε πως η Toyota έχει εν ενεργεία την αεροδυναμική της σήραγγα στις εγκαταστάσεις της Κολωνίας, εκεί που ήταν η έδρα της στη Formula 1.

Σήραγγα στην οποία αυτή την περίοδο δουλεύει ήδη και η Andretti, που με τη σειρά της αναζητά τρόπο να πάρει το πράσινο φως από τη FOM για να μπει κι αυτή στο παιχνίδι από το 2026.

Πηγη

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: