Διάσημες ελληνίδες που από τη μια στιγμή στην άλλη εγκατέλειψαν τα εγκόσμια [εικόνες]

Διάσημες ελληνίδες που από τη μια στιγμή στην άλλη εγκατέλειψαν τα εγκόσμια [εικόνες]
Advertisement

Γνώρισαν τη δόξα και τη φήμη, μέσα από την καλλιτεχνική τους πορεία. Κοσμούσαν τα εξώφυλλα των περιοδικών, τραβώντας πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Ζούσαν τη μεγάλη επαγγελματική επιτυχία. Ώσπου, από τη μια στιγμή στην άλλη, πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια.

Να απαρνηθούν καριέρα και οικογένεια και να βαδίσουν σε ένα άλλο μονοπάτι, σε αυτό του μοναχισμού. Ιστορίες γυναικών που πέταξαν τις φανταχτερές τουαλέτες, έβαλαν ράσο και αφοσιώθηκαν στο θεό και το μοναχισμό.

Advertisement

Μαίρη Αλεξοπούλου – Τραγουδίστρια

Άλλαξε το όνομά της σε γερόντισσα Θεονύμφη. Η καλλιτέχνιδα ασπάστηκε τον μοναστικό βίο στα 44 της χρόνια, μετά από ένα τραγικό γεγονός. Τον ξαφνικό χαμό της 18χρονης κόρης της Κωνσταντίνας, από τροχαίο δυστύχημα.

Η επιλογή της να εγκαταλείψει το τραγούδι και μια ηχηρή καριέρα, να απαρνηθεί προσωπική ζωή και γάμο (αφού ήταν παντρεμένη και είχε άλλη μια κόρη), ήταν πλέον μονόδρομος, όπως είχει εξηγήσει στην οικογένειά της.

Η Θεονύμφη, μετά τον θάνατο της 18χρονης κόρης της, δημιούργησε το ησυχαστήριό της, σε ένα μοναστήρι λίγο έξω από την Αθήνα, στην περιοχή του Κορωπίου.

Advertisement

Αλεξανδριανή Σικελιανού -Ηθοποιός

Τη γνωρίσαμε μέσα από τη θρυλική σειρά του Κώστα Κουτσομύτη «Πρόβα νυφικού». Με το ρόλο της όμορφης και αγνής Αγγελικούλας, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό και πολλοί ήταν εκείνοι που προέβλεπαν λόγου ταλέντου και εξωτερικής εμφάνισης, την αρχή μιας μεγάλης καριέρας.

Εισέπρατε φήμη και δόξα από την απήχηση της σειράς, οι επαγγελματικές προτάσεις έπεφταν βροχή, όμως η ηθοποιός αποφάσισε έχοντας κρυμμένους καλά στην ψυχή της δικούς της προσωπικούς λόγους, να απαρνηθεί τα καλλιτεχνικά μονοπάτια και να βαδίσει στο δρόμο του θεού.

Η όμορφη ηθοποιός έφτασε μέχρι τα Ιεροσόλυμα, όπου ζει τα τελευταία χρόνια και προσφέρει τις υπηρεσίες της, στη βιβλιοθήκη του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου.

Advertisement

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη, δεν ήταν έτοιμη να ασπαστεί το μοναχικό σχήμα, όμως όλα αυτά τα χρόνια, πηγαίνει σχεδό καθημερινά τον πανίερο ναο της Αναστάσεως και προσεύχεται στον πανάγιο τάφο.

Ναταλία Λιονάκη – Ηθοποιός

Η απόφαση της λαμπερής πρωταγωνίστριας να αφιερώσει τη ζωή της στο θεό, αιφνιδίασε τους καλλιτεχνικούς κύκλους και σόκαρε τους δικούς της ανθρώπους πριν από λίγα χρόνια. Η ίδια, σε συνέντευξή της, είχε εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Η ανάγκη της ψυχής μου να γνωρίσω το θεό, να γνωρίσω τα θελήματα του θεού. Αυτό ήταν. Εμένα, έτσι θέλησε ο Κύριος να έχω αυτή τη σχέση μαζί Του και να Τον υπηρετήσω μέσα από αυτό το δρόμο».

Advertisement

Η μητέρα της τότε είχε εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις για την απόφαση της κόρης της. Ωστόσο, από τότε, η Ναταλία ακολουθεί το μονοπάτι του μοναχικού βίου, ζώντας πότε σε μονές και πότε στο σπίτι απομονωμένη από όλους και από όλα.

Άννια Φυσσούν – Ηθοποιός

Η κόρη του Πέτρου Φυσσούν, άφησε την υποκριτική και μια πολλά υποσχόμενη επαγγελματική διαδρομή, για να κλειστεί σε μοναστήρι και επέστρεψε μόνο για να πει το τελευταίο αντίο στον πατέρα της όταν έφυγε από τη ζωή.

Η μοναχή Πορφυρία ήταν δύσκολα αναγνωρίσιμη ακόμα και από αυτούς που την ήξεραν παλιά, όταν ήταν ένα όμορφο νεαρό κορίτσι με κοντά μαλλιά. Η απόφασή της να απαρνηθεί τα εγκόσμια και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, ταρακούνησε τους γονείς της που αρχικά είχα αντιδράσει και είχαν τις αντιρρήσεις τους.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: