Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ακολουθείς το ταίρι σου στα social

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ακολουθείς το ταίρι σου στα social
Advertisement

Τα social media έχουν πολλά θετικά, με βασικότερο από όλα το γεγονός ότι μπορούν να βοηθήσουν στην επικοινωνία μεταξύ δύο ατόμων.

Ξέρουμε πολύ καλά όλοι, όμως, πως μία από τις κυριότερες αιτίες χωρισμού σε πολλά ζευγάρια είναι τα social media.

Εκτός από τη δυνατότητα επικοινωνίας που προσφέρουν τα social media, το Instagram ή το Facebook, έχουν ανοίξει και το παιχνίδι του διαδικτυακού φλερτ.

Advertisement

Έτσι όλοι μπορούν να γνωρίσουν εύκολα κάποιον εντελώς άγνωστο και να βγουν μαζί του.

Βέβαια, δεν θέλουν όλοι να φλερτάρουν στα social media. Πολλά ζευγάρια φτάνουν σε σημείο να τσακωθούν άγρια για κάποιο σχόλιο ή κάποιο like που έγινε σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται. Ένα απλό σχόλιο ή ένα απλό like.

Γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί dating experts, όπως η Maria Sullivan, η οποία εργάζεται στο ‘Dating.com’, ισχυρίζονται πως ίσως και να ήταν καλύτερο το ένα ταίρι να μην ακολουθεί το άλλο στα social media.

Advertisement

«Αν επιλέξεις να μην ακολουθήσεις το σύντροφό σου στα social media, πρέπει να του εξηγήσεις το γιατί και να το καταλάβει ότι είναι σημαντικό. Αν περνάτε καλά όσο είστε μαζί, ίσως χρειάζεται ο καθένας το χώρο του όταν δεν είστε. Κι αυτό είναι κάτι που ισχύει και για τα social media».

Είναι σημαντικό να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, έτσι ώστε να καταλάβουν και οι δύο πλευρές το σκοπό μιας τέτοιας κίνηση. Να μη γίνει ξαφνικά, χωρίς εξήγηση γιατί τότε ίσως να έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα.

Αν όμως και οι δύο σύντροφοι το συζητήσουν και καταλήξουν να πατήσουν από κοινού το unfollow στο Instagram ή το Facebook, τότε αυτό ίσως και να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη σχέση τους.

Advertisement

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά αρκετά ζευγάρια στο εξωτερικό που το επιχείρησαν, σχολίασαν πως τους βοήθησε να αποκτήσουν μια πιο υγιή σχέση.

Ειδικότερα, ζευγάρια τα οποία έμεναν μαζί και περνούσαν πολλές ώρες της ημέρας στον ίδιο χώρο, ισχυρίστηκαν πως τους βοήθησε να βρουν λίγο το ‘εγώ’ τους, αφήνοντας στην άκρη το ‘εμείς’ για όση ώρα βρίσκονταν στα social media.

Πηγή:oneman

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: