Οι 12 σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφο σου αν θέλεις να κρατήσει η σχέση

Οι 12 σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφο σου αν θέλεις να κρατήσει η σχέση
Advertisement

Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά μια σχέση για να κρατήσει θέλει δουλειά και μάλιστα κι από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά που θα σε κάνουν να φτιάξεις τα προβλήματα ή τις δυσκολίες που έχεις με τον σύντροφό σου.

Ούτε μπορείς να έχεις την απαίτησει να λυθούν όλα τώρα, τη στιγμή που τα εντοπίζεις.

Κάποια από τα θέματά σας πήραν καιρό να φτάσουν εκεί που είναι και σίγουρα θα θέλουν ανάλογο χρόνο για να γίνει undo.

Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία σου δίνουμε τις 12 “μαγικές” ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφο σου και που σίγουρα θα σου έδινε κι ένας σύμβουλος σχέσεων.

Advertisement

1. Τι σου φαίνεται πολύ δύσκολο να εκφράσεις με λέξεις και πώς μπορώ να σε βοηθήσω με αυτό;

Με αυτό τον τρόπο δείχνεις στον αγαπημένο σου ότι κατανοείς ότι κάποια πράγματα μπορεί να τον κάνουν να νιώθει ευάλωτος.

Δείχνοντας κι εσύ αυτή την πλευρά θα τον κάνε να σε εμπιστευτεί και να φτάσερε τη σχέση σε ένα βαθύ δέσιμο.

Ίσως αυτό να έχει να κάνει με το σεξ, με τους συγγενείς, με το κινητό, με το ότι δεν τον στηρίζεις μπροστά σε άλλους ή με το να νιώθει κάπου ανεπαρκής.

2. Χρειάζεσαι να έχουμε σωματική επαφή πιο συχνά;

Αυτό δεν έχει να κάνει με τη σεξουαλική επαφή. Μπορεί να θέλει να περπατάτε χέρι χέρι ή να του δίνεις μια αγκαλιά ή ένα χάδι όταν είστε με παρέα. Το άγγιγμα συχνά είναι απόδειξη αγάπης και αυτό μπορεί να συμβάλει στο να νιώσει ο σύντροφός σου ότι τον αγαπάς.

Advertisement

3. Ποια είναι τα συναισθήματά σου για την ερωτική μας ζωή;

Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για να συζητήσεις μαζί με αυτό των οικονομικών γιατί σπάνια είμαστε απόλυτα ανοιχτοί ως προς αυτά.

Θα βοηθούσε να ξεκινούσατε εντοπίζοντας αυτό που δεν λειτουργεί για εσάς στο σεξ, αναγνωρίζοντας αυτό που πάει καλά και αναφέροντας τι θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει κάτι.

4. Έκανα κάτι που σε προσέβαλε με κάποιον τρόπο το τελευταίο διάστημα;

Μπορεί να είναι σκληρή η απάντηση και να μην περιμένεις καν να την ακούσεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις όμως είναι να ακούσεις χωρίς να διακόψεις – είναι πώς το εξέλαβε και πώς ένιωσε εκείνος. Το δύσκολο κομμάτι είναι να το αποδεχτείς για να μπορέσεις μετά να προχωρήσεις.

Advertisement

5. Τι θα έκανε ακόμα καλύτερη για σένα την επιστροφή σου στο σπίτι;

Μην υποθέτεις από τις δικές σου ανάγκες. Μπορεί εκείνος να θέλει απλά να γυρίσει και να μην μιλήσει καθόλου ή να έχει ανάγκη από μια αγκαλιά.

6. Τι σε αγχώνει περισσότερο αυτή τη στιγμή και πώς μπορώ να σε βοηθήσω;

Η πρώτη απάντηση ίσως να είναι: τίποτα. Θα πρέπει να επιμείνεις όμως για να δείξεις έμπρακτα ότι νοιάζεσαι. Υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείς να βοηθήσεις αλλά αρκεί και η ερώτηση καμιά φορά.

7. Χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου ή μαζί μου αυτή τη βδομάδα;

Δεν πρέπει να πάρεις την απάντηση αυτή προσωπικά αν αυτό που χρειάζεται είναι να περνάει λίγο χρόνο με τον αυτό του. Όλοι άλλωστε το χρειαζόμαστε και δεν σημαίνει ότι δεν μας νοιάζει ο άλλος.

Advertisement

8. Είχαμε κάποιο καβγά αυτή τη βδομάδα που δεν λήξαμε;

Αυτή η ερώτηση απευθύνεται αρχικά σε εσένα. Μπορεί να μην θες να ανακινήσεις μια δυσάρεστη κατάσταση αλλά στο τέλος θα σας κάνει και τους δύο να νιώσετε καλύτερα συζητώντας για αυτό.

9. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να νιώσεις περισσότερη αγάπη από μένα;

Κάνε την ερώτηση και άσε τον σύντροφό σου να εκφραστεί. Μπορεί αυτό που θέλει να είναι κάτι απλό που αφορά τη στιγμή που μιλάτε ή να έχει να κάνει με το μέλλον της σχέσης σας.

10. Ποιο είναι το ένα πράγμα που πιστεύεις ότι λείπει από τη σχέση μας;

Αυτό μπορεί να επαναληφθεί σας ερώτηση μια φορά το μήνα για να συ δίνει μια εικόνα για το πού βρίσκεστε. Έτσι, θα προλάβεις σίγουρα ένα πιθανό μελλοντικό πρόβλημα.

Advertisement

11. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου για τη σχέση μας;

Με το να εκφράζουμε το φόβο μας καμιά φορά μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει μικρότερη διάσταση από αυτή που πιστεύαμε. Στην αρχή βέβαια μπορεί να είναι δύσκολο να πάρεις ειλικρινείς και ολοκληρωμένες απαντήσεις.

12. Πώς θα περιέγραφες την αγάπη σου για μένα;

Η απάντηση μπορεί να είναι διαδορετική στις διαφορετικές φάσεις της σχέσης. Πριν ξεστομίσεις την ερώτηση φρόντισε να την κάνεις πρώτα στον εαυτό σου. Γνωρίζοντας πού είσαι μπορείς να καταλάβεις πού θέλεις να πας με τον σύντροφό σου αναφορικά με τη σχέση σας.

Πηγή:marieclaire

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: