Ποια είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα

Ποια είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα
Advertisement

Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα σπασμένα αντικείμενα ή τα πράγματα που έχουν χυθεί στο πάτωμα από το χτεσινό πάρτι μπορούμε να τα μάζεψουμε με την ηλεκτρική σκούπα.

Ωστόσο, μετά από λίγο θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η θαυματουργή συσκευή έχει άσχημη μυρωδιά, ή ότι η λειτουργία της έχει μειωθεί σημαντικά ή ότι έχει σταματήσει να δουλεύει. Και δεν θα ξέρουμε τον λόγο.

Και αυτό είναι σίγουρα επειδή υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να απορροφηθούν μέσα σε μια ηλεκτρική σκούπα.

Advertisement

Ας δούμε όμως μερικά πράγματα που δεν θα πρέπει ποτέ να «ρουφάς» με την ηλεκτρική σου σκούπα.

1. Καφές, υπολείμματα καφέ και κακάο

Αν προσπαθήσεις να μαζέψεις χρησιμοποιημένο καφέ, αυτό θα ευνοήσει την ανάπτυξη μούχλας στο κάδο σκόνης. Επιπλέον, αυτά τα σωματίδια κολλάνε γρήγορα στα εσωτερικά μέρη της συσκευής και είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν.

Ο καφές, καθώς και το κακάο, είναι επίσης επικίνδυνα για την ηλεκτρική σκούπα επειδή τα μικρά σωματίδια τους μπορούν να μπλοκάρουν τα φίλτρα. Μπορούν επίσης να μπουν μέσα στον κινητήρα και να τον απενεργοποιήσουν.

Advertisement

2. Τρίχες

Είναι αδύνατο να αποφύγεις να ρουφήξεις τρίχες μέσα στην ηλεκτρική σκούπα αλλά αξίζει να προσέχεις για τις τρίχες των ζώων αλλά και τις ανθρώπινες και να μην τα αφήνεις να ειχωρήσουν μέσα στην σκούπα σε μεγάλες ποσότητες.

Μπορούν να βουλώσουν τη σακούλα της σκόνης και τα φίλτρα πολύ γρήγορα. Μόλις η σκούπα ρουφήξει πάρα πολλές τρίχες μέσα στη συσκευή, η ισχύ της ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να μειωθεί σημαντικά – ακόμη και κατά τη διάρκεια μόνο ενός καθαρισμού.

Ορισμένες ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες είναι εξοπλισμένες με γρήγορες, περιστρεφόμενες βούρτσες που μαζεύουν τις τρίχες. Εκεί θα πρέπει να αποσυναρμολογείς τη συσκευή ή να καθαρίζεις τις βούρτσες χειροκίνητα.

Advertisement

3. Υγρό πάτωμα

Είναι επικίνδυνο να μαζεύεις από το πάτωμα υγρά αντικείμενα ή ένα υγρό τρόφιμο καθώς μπορείς πραγματικά να πάθεις ηλεκτροπληξία. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να προκαλέσεις βραχυκύκλωμα.

Εάν το πάτωμα είναι ελαφρώς υγρό, η σκούπα μπορεί να μην δείξει τίποτε εξωτερικά, αλλά αυτή η σκόνη θα μείνει εκεί στο ακροφύσιο και το σωλήνα αναρρόφησης. Η κακή μυρωδιά δυστυχώς θα παραμείνει, κάτι που είναι δύσκολο να ξεφορτωθείς.

4. Καλλυντικά

Οι καλλυντικές σκόνες, τα highlighters και άλλα καλλυντικά που φαίνονται ξηρά περιέχουν στην πραγματικότητα διάφορα έλαια και ουσίες που αρχίζουν να λιώνουν με την επίδραση του ζεστού αέρα.

Advertisement

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα καλλυντικά θεωρούνται ένας από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς της ηλεκτρικής σκούπας και αυτό επειδή τα λιπαρά συστατικά θα λιώσουν μέσα στη συσκευή και θα φράξουν τα μηχανικά μέρη και τα φίλτρα.

Είναι σχεδόν αδύνατο να καθαρίσεις τα φίλτρα μόλις τα καλλυντικά φτάσουν σε αυτά και πολλές φορές θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις.

5. Μικρά κομμάτια χαρτιού και κομφετί

Τα μικρά κομμάτια χαρτιού ή τα κομφετί μπορούν να φράξουν τη σκούπα πολύ γρήγορα, γεγονός που προκαλεί την υπερθέρμανση της συσκευής και τη διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα.

Advertisement

Τα κομφετί που είναι φτιαγμένα από φύλλα αλουμινίου είναι ακόμη πιο επικίνδυνα από το χάρτινα κομφετί.

Τα σωματίδια λιώνουν γρήγορα στο εσωτερικό του κενού υπό την επίδραση του ζεστού αέρα, κολλάνε σε δύσκολα σημεία και σταματούν τη λειτουργία της σκούπας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: