Τέλος αυτά που ξέρατε: Το Instagram θα κρύβει τις φωτογραφίες που έχουν ρετουσαριστεί

Τέλος αυτά που ξέρατε: Το Instagram θα κρύβει τις φωτογραφίες που έχουν ρετουσαριστεί
Advertisement

Σε μία ακόμη αναπάντεχη κίνηση δείχνει να προχωρά το Instagram. Μετά την απόκρυψη των likes, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με το TechRadar θα κρύβει πλέον και τις φωτογραφίες που έχουν περάσει από Photoshop.

Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής έχουν ήδη εφαρμόσει ένα φίλτρο για δημοσιεύσεις με ευαίσθητο περιεχόμενο ώστε να επεμβαίνει άμεσα και να θολώνει φωτογραφίες που θα μπορούσαν να είναι προσβλητικές, δίνοντας την επιλογή στον χρήστη να τις δει αν το θέλει. Το ίδιο επίσης ισχύει και για τα μηνύματα.

Τώρα, το Instagram δοκιμάζει μία νέα λειτουργία κατά την οποία θα «κρύβει» φωτογραφίες που πιθανότατα έχουν περάσει από Photoshop ή είναι ψεύτικες.

Οι ελεγκτές στην πλατφόρμα θα «σκανάρουν» δηλαδή το κοινωνικό δίκτυο, ψάχνοντας για εικόνες που μπορεί να έχουν μεταλλαχθεί ψηφιακά, χαρακτηρίζοντάς τις ως ψευδείς πληροφορίες.

Τουλάχιστον αυτό συνέβη στον φωτογράφο από το Σαν Φρανσίσκο Toby Harriman, ο οποίος πρόσφατα ανακάλυψε ότι λογοκρίθηκε μία φωτογραφία (είχε αναρτηθεί από το MIX Society) ενός άντρα μπροστά από βουνά που είχαν πάρει το χρώμα ουράνιου τόξου.

Σε δημοσίευσή του στο Facebook έγραψε σχετικά: «Σέβομαι πάρα πολύ την ψηφιακή τέχνη και δεν θέλω να περνάω μέσα από εμπόδια για να τη δω».

Ουσιαστικά αυτό που θέτει επί τάπητος ο Harriman είναι ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη λογοκρισία από τον κοντινό «συγγενή» του Instagram, το Facebook, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει κατηγορηθεί πολλάκις για την απαγόρευση του γυμνού, ακόμα κι αν πρόκειται για τέχνη.

Πηγή:marieclaire.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: