7 αλλαγές στη συμπεριφορά του συντρόφου σου που δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα

7 αλλαγές στη συμπεριφορά του συντρόφου σου που δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα
Advertisement

Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες» λέει ο σοφός λαός και άδικο δεν έχει.

Η συμπεριφορά δύο συντρόφων στη σχέση διαφοροποιείται όταν μένουν οι δυο τους και είναι απόλυτα λογικό. Οι αλλαγές στη συμπεριφορά είναι αυτές που σηματοδοτούν και την αλλαγή στη σχέση.

Αλλαγές στη συμπεριφορά του συντρόφου σου;

Οι παρακάτω ενδείξεις είναι αρκετά σοβαρές όταν έχουν διάρκεια και δείχνουν ότι μάλλον μία σχέση οδηγείται στο τέλος της.

Advertisement

Ίσως όμως αυτές οι αλλαγές στη συμπεριφορά αποτελούν μία πολύ καλή αφορμή για να μιλήσετε για αυτά που συμβαίνουν και να βρείτε τη ρίζα του προβλήματος.

«Εκδήλωσε την ανησυχία αλλά και την επιθυμία να βελτιώσεις τα πράγματα (αν όντως θες). Μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο ή μπορεί να χρειάζεται να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας. Ή να φτάσετε στον χωρισμό. Όλα είναι κομμάτι της ζωής», συμβουλεύει ο κλινικός ψυχολόγος Δρ. Joshua Klapow

Αν λοιπόν βλέπεις κάποια από τις παρακάτω αλλαγές στη συμπεριφορά του, μην φοβηθείς να μιλήσεις για αυτές. Και να αποδεχθείς ότι υπάρχει πρόβλημα.

Δείχνει πιο εκνευρισμένος

Υπάρχουν εκνευρισμοί και εκνευρισμοί. Ίσως περνάει μία δύσκολη φάση στη δουλειά ή ανησυχεί για ένα οικογενειακό θέμα. Αν όμως, αυτός ο εκνευρισμός φαίνεται να αφορά εσένα, μπορεί να μιλάμε για ένδειξη θυμού.

Advertisement

Όταν καταπιέζουμε την αλήθεια, προκαλείται εκνευρισμός και θυμός απέναντι στον σύντροφό μας. Μία ξεκάθαρη ερώτηση, χωρίς θυμό, θα βοηθήσει την κατάσταση.

Κοιμάται σε άλλο δωμάτιο

Κάποιες νύχτες θα σε πάρει ο ύπνος στον καναπέ. Πολλή η κούραση, λίγος ο χρόνος για ύπνο. Κατανοητό. Ή μπορεί να έχετε κάνει κάποια συμφωνία και να κοιμάστε χώρια. Επίσης κατανοητό. Αλλά αν η δική σας περίπτωση δεν είναι τέτοια, τότε είναι ένδειξη προβλήματος.

«Η πιο συνηθισμένη αλλαγή στη σχέση είναι τα χωριστά δωμάτια, αν και πριν κοιμούνταν στο ίδιο κρεβάτι. Και πρέπει να συζητηθεί στην αρχή του», τονίζει η ειδικός σχέσεων Jennifer Seiter.

Χωμένος στο τηλέφωνο

Τα social media τρώνε αρκετό χρόνο από τη ζωή μας, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Αν ο σύντροφός σου είναι μονίμως χωμένος σε ένα κινητό ή μπροστά από μία οθόνη, αυτό σημαίνει ότι έχει μεταθέσει το ενδιαφέρον του από την πραγματική στην εικονική ζωή.

Advertisement

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση. Μπορεί να χρειάζεται κάτι να τον ανασκουμπώσει, όπως μία πρόταση για ένα ταξιδάκι ή ένα νέο κοινό χόμπι.

Δεν δείχνει ενθουσιασμό όταν σε βλέπει (μετά από μέρες)

Ας πούμε ότι ο ένας από εσάς λείπει για επαγγελματικό ταξίδι ή κάτι τέτοιο. Αν βλέπεις ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη χαρά όταν σε βλέπει (τι είναι ο κούριερ, τι εσύ, ένα και το αυτό), υπάρχει θέμα. Δεν μιλάμε οπωσδήποτε για ένα φιλί ή μία αγκαλιά, αλλά η αδιαφορία είναι μία σημαντική ένδειξη.

Αλλά ενθουσιάζεται με τους άλλους

Ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβεις αν τον απασχολεί κάτι δικό του, που δεν αφορά τη σχέση σας. Όταν αδιαφορεί ή είναι πεσμένος όταν είστε μαζί, αλλά φωτίζεται ολόκληρος με φίλους ή άλλες παρουσίες, είναι μία αφορμή για συζήτηση. Τι συμβαίνει; Χρειάζεται χώρο; Μήπως να το διαλύσουμε;

Αντίο σεξ

Κι όταν λέμε σεξ, δεν είναι μόνο η ερωτική πράξη. Οτιδήποτε αφορά τη σωματική οικειότητα και την τρυφερότητα, μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία. Αν λειτουργείτε σαν συγκάτοικοι και όχι σαν ζευγάρι, έχουμε πρόβλημα Χιούστον.

Η γλώσσα του σώματος δεν ψεύδεται

Αντικειμενικά, εκεί βρίσκεται η απάντηση σε όλα. Η γλώσσα του σώματος τα λέει όλα, τι να πεις και τι να πω;

Advertisement

Όταν δεν σε κοιτάζει στα μάτια, όταν κάθεται μακριά από εσένα, δεν σε αγγίζει και γενικά αποφεύγει τα πάντα που σας αφορούν, μιλάμε για κανονικό συναισθηματικό κλείσιμο.

Και σε αυτήν την περίπτωση, κάποιος πρέπει να σπάσει αυτήν την κατάσταση και να αντιμετωπίσει τα πράγματα. Ναι, ο χωρισμός είναι επίσης μία επιλογή.

Πηγή:ladylike.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: