Ειδικοί συνιστούν: Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε αυτά τα προϊόντα

Ειδικός στον τομέα της πανδημίας και της διαχείρισης κρίσεων συνιστά προσοχή και ψυχραιμία: «Μην ξοδεύετε αλόγιστα σε πράγματα που δεν χρειάζονται»

Ειδικοί συνιστούν: Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε αυτά τα προϊόντα
Advertisement

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πανικοβλημένοι από την πανδημία τρέχουν στα σούπερ μάρκετ γεμίζοντας τα καρότσια τους με χαρτί υγείας και ζυμαρικά, την ώρα που τα κρούσματα του COVID-19 συνεχίζουν να αυξάνονται.

Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι και να διαθέτουμε βασικά αγαθά.

«Αποθηκεύστε προμήθειες τροφίμων για δύο εβδομάδες», υποδεικνύει το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το site προετοιμασίας καταστροφών, ready.gov.

Επιπλέον, ο Αμερικανός Ερυθρός Σταυρός συνιστά να διατηρείτε ένα κιτ πρώτων βοηθειών στο σπίτι για να αντιμετωπίζετε κοινούς τραυματισμούς.

Η Regina Phelps, ειδικός στον τομέα της πανδημίας και της διαχείρισης κρίσεων, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Whole Foods, η Nike και η Starbucks σχετικά με τον σχεδιασμό διαχείρισης κρίσεων, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πανδημιών, αναφέρει μερικά από τα πράγματα στα οποία οι άνθρωποι λόγω πανικού ξοδεύουν άσκοπα χρήματα.

Τρόφιμα που δεν τρώτε κανονικά

«Οι άνθρωποι χωρίς οργάνωση συνήθως πετούν τυχαία αντικείμενα στο καλάθι τους, τα οποία κανονικά δεν τρώνε για να αισθάνονται πιο ασφαλείς», λέει η Phelps. «Αγοράστε πράγματα που θα φάτε πραγματικά».

Μάσκες

«Όλοι σκέφτονται: Ω, Θεέ μου. Χρειάζομαι μάσκα», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν είστε άρρωστοι ή αν δεν φροντίζετε κάποιον ή αν δεν κάνετε ταξίδι με αεροπλάνο, δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα».

Είδη καθαρισμού

Οι περισσότεροι άνθρωποι «τρελαίνονται» με την αγορά όλων των ειδών καθαρισμού, όπως αντισηπτικά μαντηλάκια και ειδικά απολυμαντικά χεριών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, όμως το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά είναι κάποιο αντισηπτικό και σαπούνι για τα χέρια και ένα καθαριστικό για τις επιφάνειες του σπιτιού.

Φίλτρα αέρα

Υπήρξαν μερικοί που συνέστησαν τη χρήση ενός υγραντήρα ή κάποιου ειδικού φίλτρου για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της μείωσης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού, όμως οι συσκευές αυτές είναι ακριβές και δεν είναι απαραίτητες.

«Τα περισσότερα φίλτρα αέρα δεν έχουν αυτό το είδος ειδικής ιδιότητας micron για να σκοτώσουν πραγματικά τους ιούς και δεν πρόκειται πραγματικά να βοηθήσουν», σύμφωνα με την ειδικό.

Πηγή:newmoney.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: