Το πρόσωπο του μακελειού: Ο «ασθενής 1» της Ιταλίας που βγήκε ξανά θετικός στον κορωνοϊό

Αν το δράμα της Ιταλίας είχε πρόσωπο, σίγουρα θα ήταν το δικό του...

Το πρόσωπο του μακελειού: Ο «ασθενής 1» της Ιταλίας που βγήκε ξανά θετικός στον κορωνοϊό
Advertisement

Η Τετάρτη 18 Μαρτίου ήταν η τελευταία ημέρα που η Κίνα ήταν η χωρά με τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως από κορωνοϊό.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά η Ιταλία με τα μισά σχεδόν κρούσματα σε σχέση με τη χώρα – κοιτίδα του ιού κατέχει από το απόγευμα της Πέμπτης τη θλιβερή πρωτιά, φτάνοντας τους 3.405 θανάτους με τους 427 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Τα νούμερα στην περίπτωση της γειτονικής χώρας σοκάρουν, τόσο φυσικά σε σχέση με τους θανάτους, όσο κυρίως στην αναλογία θεραπευμένων / μοιραίων κρουσμάτων.

Από τα 41.035 κρούσματα, τα 33.190 αφορούν ενεργές περιπτώσεις που απομένει να φανεί πώς θα εξελιχθούν. Από τις περιπτώσεις που έχουν κλείσει με θετικό ή αρνητικό τρόπο (7.845), η δεύτερη κατηγορία, το ποσοστό των θανάτων δηλαδή, φτάνει το αδιανόητο 43,4%.

Όλος ο πλανήτης αναρωτιέται τι πήγε τόσο λάθος στην περίπτωση της Ιταλίας και πότε (επιτέλους) θα αποδώσουν τα μέτρα καραντίνας, καθώς η καμπύλη των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να έχει εκθετικό ρυθμό μέρα με την ημέρα, με ένα μικρό διάλειμμα την 13η και την 16η Μαρτίου.

Αν το δράμα της Ιταλίας είχε πρόσωπο, σίγουρα θα ήταν εκείνο του σαραντάχρονου που η ιστορία του μοιάζει βγαλμένη από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: