Ο «κόκκινος δράκος» στο απόσπασμα! Θα πληρώσει η Κίνα παγκόσμια αποζημίωση για τον κορωνοϊό;

Ο «κόκκινος δράκος» στο απόσπασμα! Θα πληρώσει η Κίνα παγκόσμια αποζημίωση για τον κορωνοϊό;
Advertisement

Θα κληθεί η Κίνα να πληρώσει παγκόσµια αποζηµίωση για κορωνοϊό λόγω των πανδηµιών που έχει φέρει στον πλανήτη σκοτώνοντας εκατοµµύρια ανθρώπους;

Το μακάβριο χρονικό της Κίνας περιλαμβάνει όλες τις πανδημίες που έχει φέρει στον πλανήτη: Το 1580 ήταν η Ασιατική Γρίπη, το 1918 η Ισπανική Γρίπη, το 1957 η Ασιατική Γρίπη, το 1968 η Γρίπη του Χονγκ Κονγκ, το 1977 η Ερυθρά Γρίπη, το 2003 η Γρίπη των Πτηνών και τέλος το 2019 ο Κορωνοϊός Covid-19.

Ο πρώτος που περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της γρίπης υπήρξε ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, ο ιστορικός και συγγραφέας που γεννήθηκε περίπου το 90 π.Χ. στην πόλη Αγύριον της Σικελίας και στην Παγκόσμια ιστορία του με την ονομασία «Βιβλιοθήκη Ιστορική» μας δίνει με σαφή τρόπο πληροφορίες για την ασθένεια που είχε πλήξει τον αθηναϊκό στρατό στη Σικελία το καλοκαίρι του 415 π.Χ αποδεκατίζοντάς τον.

Ακολούθησε ο Ιπποκράτης, ο οποίος το 412 π.Χ σκιαγράφησε με επιστημονικά χαρακτηριστικά τη γρίπη χαρακτηρίζοντάς την ως επιδημία.

Ωστόσο, σαν ιστορικά καταγεγραμμένη πρώτη πανδημία της γρίπης, θεωρούμε αυτή που καταγράφηκε το 1580 μ.Χ. και ξεκίνησε από την Ασία, απ’ όπου ταξιδιώτες-φορείς του ιού μετέδωσαν τη γρίπη σε Αφρική, Ευρώπη και Αμερική.

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: