Ayrton Senna: 26 χρόνια χωρίς τον “Θεό” της Formula 1 [εικόνες + βίντεο]

Ayrton Senna: 26 χρόνια χωρίς τον “Θεό” της Formula 1 [εικόνες + βίντεο]
Advertisement

Πέρασαν κιόλας 26 χρόνια από την “μαύρη” Πρωτομαγιά του 1994. Τότε που οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2.17 μ.μ και στην πίστα της Ίμολα στην Ιταλία επικρατεί παγωμάρα. Σιωπή.

O Ayrton Senna είχε ένα σοβαρό ατύχημα όταν με 250 χλμ/ώρα καρφώθηκε πάνω στον εξωτερικό τοίχο της στροφής Tamburello.

Ένα μεταλλικό κομμάτι από την μπροστινή ανάρτηση είχε διαπεράσει το κράνος του, προκαλώντας σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ο Ayrton ήταν κλινικά νεκρός.

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Μπολόνια, με την καρδιά του να σταματά στις 18.40 μ.μ το ίδιο απόγευμα, βυθίζοντας σε πένθος τη Βραζιλία, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και γενικότερα όλο τον πλανήτη.

Πέρασαν κιόλας 26 χρόνια

Πρωτομαγιά σήμερα, μια ημερομηνία που η Formula 1 έχασε τον “θεό” της. 26 χρόνια μετά, ο μύθος του Ayrton Senna παραμένει ζωντανός. 26 χρόνια μετά, ο καθένας μας θυμάται εκείνο τον αγώνα στην πίστα της Ίμολα, που εκτός από τον Senna, έχασε τη ζωή του και ο Αυστριακός Roland Ratzenberger. Ο Senna εκείνο το Σαββατοκύριακο ήταν ανήσυχος.

«Φόβος είναι ο κίνδυνος που βιώνει ένας οδηγός να μην τραυματιστεί ή σκοτωθεί», έλεγε ο Ayrton και εκείνη την Κυριακή διαισθανόταν αυτόν το φόβο.

Για τη συνέχεια του αφιερώματος πατήστε εδώ

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: