Τι δείχνουν οι πράσινες και πορτοκαλί τελείες που θα βλέπεις στην status bar του iPhone σου

Τι δείχνουν οι πράσινες και πορτοκαλί τελείες που θα βλέπεις στην status bar του iPhone σου
Advertisement

Το iOS 14 περιλαμβάνει ορισμένα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά, αλλά και μικρότερες αλλαγές. Στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, υπάρχουν νέες ενδείξεις με τη μορφή πράσινων και πορτοκαλί τελειών.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό, που στόχο έχει να προστατέψει την ιδιωτικότητά σου. Στα macBooks και στα iMacs, η Apple έχει ένα φυσικό πράσινο LED που βρίσκεται δίπλα από την web camera.

Advertisement

Όταν μια εφαρμογή αποκτήσει πρόσβαση σε αυτή, το LED ανάβει για να σε ειδοποιήσει ότι το σύστημα παρακολουθεί το camera feed. Τα iPhones και τα iPads δεν έχουν φυσικά LED, επομένως η Apple θα πρέπει να αναπαραστήσει την εμπειρία μέσω software.

Τί σημαίνει η πορτοκαλί τελεία στο iPhone;

Η πορτοκαλί τελεία στο iPhone σου σημαίνει ότι μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο. Υποθέτοντας ότι όλες οι εφαρμογές συμπεριφέρονται με σωστό τρόπο, η πορτοκαλί τελεία θα εμφανιστεί μόνο όταν κάνεις κάτι και απαιτεί πρόσβαση στο μικρόφωνο.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, σημαίνει ότι η εφαρμογή ακούει το μικρόφωνο ενώ δεν θα έπρεπε. Στις προηγούμενες εκδόσεις του iOS, οι χρήστες δεν γνώριζαν αν κάποιο app είχε πρόσβαση στο μικρόφωνο, εκτός και αν αυτό βρισκόταν στο background.

Εφαρμογές που κατέγραφαν το μικρόφωνο και βρίσκονταν στο background, έκαναν το iOS να εμφανίζει ένα κόκκινο pill στην αριστερή πλευρά του notch. Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει αλλάξει στο iOS 14, αλλά πλέον θα εμφανίζεται και η πορτοκαλί τελεία στην δεξιά πλευρά του notch την ίδια χρονική στιγμή.

Τι σημαίνει η πράσινη τελεία στο iPhone;

Η πράσινη τελεία θα εμφανίζεται όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα, όπως για παράδειγμα για να προβεί στη λήψη μιας φωτογραφίας. Η πρόσβαση στη κάμερα, εμπεριέχει και πρόσβαση στο μικρόφωνο.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα βλέπεις την πορτοκαλί τελεία. Το iOS δεν γνωρίζει γιατί ένα app να χρειάζεται πρόσβαση στην κάμερα, επομένως αν υποψιάζεσαι κάτι άλλο, καλό είναι να επικοινωνήσεις με τον developer της εφαρμογής.

Advertisement

Η πράσινη τελεία δεν σημαίνει ότι το camera feed καταγράφεται και αποθηκεύεται. Αυτό που το iOS γνωρίζει, είναι ότι το app έχει πρόσβαση στο camera feed τη δεδομένη στιγμή. Δεν γνωρίζει τι κάνει η εφαρμογή με αυτά τα δεδομένα.

Control Center “recently”

Αν τραβήξεις προς τα κάτω το Control Center, εντός λίγων λεπτών από τη χρήση της κάμερας ή του μικροφώνου, το Control Center UI μπορεί να σου πει τι συνέβη. Θα σου δείξει τον τύπο της πρόσβασης και το όνομα της εφαρμογής που χρησιμοποίησε τον αισθητήρα.

Πηγή:techmaniacs.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: