TikTok: Γιατί οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να το απαγορέψουν

TikTok: Γιατί οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να το απαγορέψουν
Advertisement

Νέες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ απέναντι σε εταιρείες τεχνολογίας και εφαρμογές. Αυτή τη φορά μπαίνει στο στόχαστρο το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο TikTok και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η λειτουργία του στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας των ΗΠΑ, Mike Pompeo, στο Fox News, η κυβέρνηση σαφέστατα κοιτάζει προς την κατεύθυνση αποκλεισμού όλων των κινεζικών εφαρμογών – υπηρεσίων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok.

Στην ερώτηση που του έγινε ειδικά για το τελευταίο, ο Pompeo αποκρίθηκε λέγοντας πως μπορούν να το κατεβάσουν οι Αμερικανοί πολίτες εάν θέλουν να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Advertisement

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα σχετικά με την ασφάλεια του TikTok και την ιδιοκτήτρια εταιρεία του, τη ByteDance, διότι οι νομοθέτες πιστεύουν πως το TikTok στέλνει τα δεδομένα των χρηστών σε servers που βρίσκονται στην Κίνα, με αποτέλεσμα η ByteDance να μην έχει καμία επιλογή εκτός από τα να παραδώσει στην κυβέρνηση της Κίνας σε περίπτωση που η τελευταία τα ζητήσει.

Γι’ αυτό, άλλωστε, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους να μην εγκαθιστούν το TikTok στις συσκευές τους έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Η θέση της ByteDance για το θέμα παραμένει σταθερή και συγκεκριμένα τονίζει πως δεν μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές.

Ο επικεφαλής (CEO) του TikTok είναι Αμερικανός, εκατοντάδες εργαζόμενοι και άτομα σε ηγετικές θέσεις στον τομέα της ασφάλειας και της πολιτικής της υπηρεσίες βρίσκονται εδώ στις ΗΠΑ.

Είναι μέγιστη προτεραιότητα μας η εξασφάλιση μιας ασφαλούς και ιδιωτικής εμπειρίας για τους χρήστες μας.

Advertisement

Δεν έχουμε παραδώσει ποτέ δεδομένα στην κινεζική κυβέρνηση, ούτε θα το κάνουμε σε περίπτωση που μας ζητηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες απαγορεύτηκε το TikTok και ακόμη 59 κινέζικες εφαρμογές από την Ινδία, ενώ η ίδια σκοπεύει να αποσυρθεί από το Χονγκ Κονγκ λόγω αλλαγών στην εθνική νομοθεσία για θέματα ασφαλείας.

Πηγή:techgear.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: