Τουρκική πρόκληση: Μαζεύουν υπογραφές για να «δικαστεί» η Ελλάδα για δολοφονία προσφύγων στα σύνορα

Τουρκική πρόκληση: Μαζεύουν υπογραφές για να «δικαστεί» η Ελλάδα για δολοφονία προσφύγων στα σύνορα
Advertisement

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ανακοίνωσε ότι η χώρα του μαζεύει υπογραφές προκειμένου η Ελλάδα να λογοδοτήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις τις ευθύνες που φέρει απέναντι στους πρόσφυγες.

Στην αναπαραγωγή fake news και στην προπαγάνδα που έχει υιοθετήσει η τουρκική πλευρά και μέσω του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Ελλάδα σκότωσε πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο, προχώρησε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Συγκεκριμένα ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν με μήνυμα του στο Twitter, αναφέρει ότι έχουν μαζευτεί περισσότερες από 100 υπογραφές προκειμένου να λογοδοτήσει η Ελλάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας αρνήθηκαν ότι πρόσφυγες, που προσπαθούσαν να περάσουν από τη χώρα μας στην Ελλάδα, δολοφονήθηκαν. Προκειμένου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διερευνήσει το ζήτημα έχουν συλλεχθεί περισσότερες από 100 υπογραφές. Η Ελλάδα πρέπει να λογοδοτήσει για τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που φέρει απέναντι στους πρόσφυγες», αναφέρει στο μήνυμα στο Twitter, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιος συγκεντρώνει τις υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα fake news έχουν διαψευστεί τόσο από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, όσο και μέσω πηγών του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακόμα υπενθυμίζεται ότι ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, είχε προκαλέσει και σε παλαιότερη ανάρτησή του στο Twitter, καθώς είχε παρομοιάσει την κατάσταση στον Έβρο με το Άουσβιτς.

Καταγγελίες για δολοφονία προσφύγων στον Έβρο είχε κάνει σε έκθεση της η Διεθνής Αμνηστία, κάνοντας λόγο για δύο δολοφονίες, μία εξαφάνιση.

Πηγή:reader.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: