Κορωνοϊός: H χαλάρωση μπορεί να φέρει νέα μέτρα- Κρίσιμο Σαββατοκύριακο

Κορωνοϊός: H χαλάρωση μπορεί να φέρει νέα μέτρα- Κρίσιμο Σαββατοκύριακο
Advertisement

Τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό τηρούνται με χαλαρότητα και πλέον στην κυβέρνηση, σκέφτονται σοβαρά την ανακοίνωση νέων αυστηρότερων μέτρων.

Για περίπου 2 μήνες ακούγαμε σε καθημερινή βάση κάθε απόγευμα και σε κάθε ευκαιρία την ατάκα «οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες» αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας…

Η ατάκα αυτή λοιπόν, με κάποια αλλαγή, ας ελπίσουν προσωρινά, φαίνεται οτι επιστρέφει. Αιτία; Η χαλάρωση που παρατηρείται στην τήρηση των μέτρων πρόληψης σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα κρούσματα, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των ειδικών.

Advertisement

Αυτή μάλιστα φτάνει σε τέτοιο σημείο που να υπάρχει η σκέψη να ληφθούν νέα μέτρα, πιο αυστηρά σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι δηλώσεις Πέτσα

Ερωτηθείς για το ζήτημα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε να προσδιορίσει τα μέτρα αυτά, λέγοντας πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Δεν έκρυψε, ωστόσο, την ανησυχία που υπάρχει στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως τα όσα λέει συνιστούν «καμπάνα και όχι καμπανάκι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό, είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης, διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας», συνιστώντας σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και ατομικής υγιεινής.

Συμπληρώνοντας, είπε πως το σύστημα με τα τεστ στις εισόδους της χώρας δείχνει να λειτουργεί αποτελεσματικά καθώς έγιναν 31.169 τεστ έως τις 6 Ιουλίου και από αυτά μόνο 100 είναι θετικά, δηλαδή μόλις το 0,3%.

«Υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονται στην εισροή κρουσμάτων από τα χερσαία σύνορα, ιδίως γιατί εμφανίζεται έξαρση του κορονοϊού στα Βαλκάνια», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Περιμένοντας το Σ-Κ

Οι υπεύθυνοι περιμένουν να περάσει το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποκτήσουν ακριβή εικόνα από τους ελέγχους που έχουν γίνει, έχοντας περάσει δύο εβδομάδες περίπου από την ημέρα που άνοιξαν τα σύνορα.

Advertisement

Αν ο προβληματισμός μεγαλώσει τότε μπορεί να αυστηροποιηθούν ακόμα περισσότερο οι έλεγχοι ή ακόμα και να κλείσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι πύλες εισόδου από το εξωτερικό.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, ο προβληματισμός αφορά κυρίως δύο ζητήματα: τα πανηγύρια και τα μπαρ/κέντρα διασκέδασης για τα οποία οι κανόνες αναθεωρήθηκαν χθες.

Στην κυβέρνηση περιμένουν να δουν το αν θα υπάρξει έξαρση που να οφείλεται σε αυτή την απόφαση, καθώς όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς οτι εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Πηγή:gazzetta.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: