Η NASA έφτιαξε ένα μενταγιόν που μας προστατεύει από τον Κορωνοϊό [βίντεο]

Η NASA έφτιαξε ένα μενταγιόν που μας προστατεύει από τον Κορωνοϊό [βίντεο]
Advertisement

Μια τριμελής ομάδα στο Jet Propulsion Lab της NASA, έφτιαξε ένα κρεμαστό κόσμημα σχεδιασμένο για να βοηθά τους ανθρώπους να αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους.

Η εφεύρεση δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας Covid-19, μετά τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να αγγίζουν τα πρόσωπά τους για να βοηθήσουν στην πρόληψη κατά του κορωνοϊού.

Η συσκευή, που ονομάζεται PULSE, είναι ένα κρεμαστό κολιέ, σχεδιασμένο να φοριέται γύρω από το λαιμό, 15 εκατοστά κάτω από το πηγούνι. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα που αρχίζει να δονείται μόλις το χέρι πλησιάσει κοντά του.

Advertisement

Τα σχέδια και οι οδηγίες συναρμολόγησης της συσκευής είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Η ομάδα της NASA δηλώνει ότι «Το PULSE είναι μια απλή και προσιτή τεχνολογία που μπορεί εύκολα να αναπαραχθεί από οποιονδήποτε ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων του».

Για την αναπαραγωγή της συσκευής χρειάζεται ένας εκτυπωτής 3D οικιακής χρήσης, ένα εργαλείο συγκόλλησης, ένας αισθητήρας και μερικά άλλα εύκολα διαθέσιμα υλικά.

Στην επίσημη ιστοσελίδα, η ομάδα εκφράζει την ελπίδα ότι «άτομα ή εταιρείες θα αντιγράψουν και θα βελτιώσουν το PULSE με σκοπό να το κάνουν ευρέως διαθέσιμο στην αγορά».

Πηγή:mikropragmata.lifo.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: