Αυτά είναι τα 3 μέρη με την καλύτερη θέα στην Ελλάδα σύμφωνα με το Insider.com [εικόνες]

Αυτά είναι τα 3 μέρη με την καλύτερη θέα στην Ελλάδα σύμφωνα με το Insider.com [εικόνες]
Advertisement

Η ενημερωτική ιστοσελίδα Insider.com συγκέντρωσε τα 50 μέρη του πλανήτη που προσφέρουν την πιο εντυπωσιακή θέα.

Η λίστα είναι γεμάτη με τοπία που κόβουν την ανάσα, από εξωτικές παραλίες μέχρι ερήμους, φαράγγια, λίμνες, αρχαία μνημεία και σπάνια θαύματα της φύσης.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και τρία μαγευτικά μέρη της Ελλάδας:

Μετέωρα

Οι πελώριοι σκουρόχρωμοι βράχοι των Μετεώρων αποτελούν ένα μοναδικό στον κόσμο θέαμα. Τα περίφημα μοναστήρια, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, αποτελούν το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος.

Advertisement

Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Στο απομακρυσμένο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, το Ελαφονήσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού Χανίων.

Πρόκειται για μια στενόμακρη χερσόνησο που «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού που απέχει γύρω στα 150 μ. από την απέναντι ακτή.

Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και το σκηνικό είναι τροπικό, με αβαθή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που παίρνει πορφυρές αποχρώσεις από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

Οία, Σαντορίνη

Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Οία της Σαντορίνης. Ο παραδοσιακός οικισμός με το διάσημο ηλιοβασίλεμα είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ρομαντικό σημείο της Σαντορίνης και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας.

Την ώρα του ηλιοβασιλέματος, δεκάδες άνθρωποι καθισμένοι στις ταράτσες και στις βεράντες θαυμάζουν ένα από τα πιο σπάνια θεάματα στη γη.

Πηγή:reader.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: