Μεγάλη προσοχή – Καλοστημένη απάτη με ψεύτικη σελίδα “της Τράπεζας Πειραιώς”

Μεγάλη προσοχή – Καλοστημένη απάτη με ψεύτικη σελίδα “της Τράπεζας Πειραιώς”
Advertisement

Ακόμη μία προσπάθεια υποκλοπής σημαντικών προσωπικών στοιχείων υπέπεσε στην αντίληψη της Ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes. Αυτήν τη φορά οι θύτες υποδύονται πως είναι από την τράπεζα Πειραιώς.

Στα υποψήφια θύματα αποστέλλεται το παρακάτω παραπλανητικό email το οποίο ανακοινώνει πως η χρεωστική τους κάρτα είναι κλειδωμένη και πως πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό τους και να επαναφέρουν την κάρτα τους σε λειτουργία.

Εάν ο παραλήπτης του μηνύματος αποφασίσει να ακολουθήσει τις οδηγίες, τότε κατευθύνεται απευθείας στην παρακάτω ψεύτικη σελίδα, όπου καταχωρεί τα στοιχεία του (Όνομα χρήστη – Κωδικός Ασφαλείας) προκειμένου να εισέλθει στο ebanking που διατηρεί στην τράπεζα.

Προκειμένου να ελέγξουμε το εν λόγω περιστατικό εισάγαμε αναληθή στοιχεία λογαριασμού web banking στην πλατφόρμα και αυτή χωρίς πρόβλημα προχώρησε στο επόμενο στάδιο, αυτό της επαλήθευσης του λογαριασμού μας. Για να το κάνουμε αυτό επρέπε να εισάγουμε τα στοιχεία της χρεωστικής/ πιστωτικής μας κάρτας.

Advertisement

 

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι οι ομοιότητες μεταξύ της ψεύτικης (που παρουσιάζεται παρακάτω) και της πραγματικής ιστοσελίδας της τράπεζας Πειραιώς είναι εντυπωσιακές. Αυτό μας βοηθάει να αντιληφθούμε το πόσο καλοστημένες μπορεί να είναι τέτοιου είδους προσπάθειες υποκλοπής προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων.

Συμπερασματικά, είναι μία ακόμη περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης.

Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να προστατευτούμε απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες. Βασικός κανόνας είναι πως πρέπει να κατευθυνόμαστε προς τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Τράπεζας μας απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδας της, που αποτελεί και ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών.

Ποτέ δεν πρέπει να ακολουθούμε συνδέσμους (links) από άλλους ιστοτόπους και ειδικά απο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδομείου.

Πηγή:ellinikahoaxes.gr/Αναστασία Κατσαουνίδου

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: