Μαλβίνα Κάραλη: Το αληθινό όνομα, οι 2 γάμοι, τα 3 παιδιά, οι κορυφαίες ατάκες και το ξαφνικό τέλος στα 50

Μαλβίνα Κάραλη: Το αληθινό όνομα, οι 2 γάμοι, τα 3 παιδιά, οι κορυφαίες ατάκες και το ξαφνικό τέλος στα 50
Advertisement

Γεννήθηκε το 1954. Η καταγωγή της ήταν από τα Ψαρά και τη Θράκη. Η ίδια αποτέλεσε ένα άτομο, το οποίο ήθελε να εξερευνά διαρκώς τον κόσμο. Επιχείρησε να σπουδάσει Κυβερνητική, Μαθηματικά, καθώς και Ιστορία της Τέχνης.

Η ίδια αποτέλεσε δάσκαλο για τις γυναίκες, με τις διάφορες στήλες της, αλλά και μεγάλη δασκάλα για πολλούς δημοσιογράφους. Υπήρξε ανήσυχο πνεύμα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, καθώς της άρεσε να ανακαλύπτει συνεχώς καινούρια ενδιαφέροντα.

Η Μαλβίνα παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Την Μελίτα, τον Μίνωα και την Μαριάννα. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα και ο τελευταίος με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο.

Advertisement

Η Μαλβίνα πόθησε βαθιά, αγαπήθηκε επίσης, και μέσα από τα βιώματά της, μας χάρισε μερικές εξαιρετικές ατάκες..ατάκες για τον έρωτα. Που τις χρησιμοποιούμε όλοι όσοι την θυμόμαστε αλλά και οι νέοι που την μαθαίνουν μέσα από τα κείμενα της.

Στα τέλη του ’80 γίνεται η απόλυτη σταρ των media, αρχικά από τη δημόσια και αργότερα στην ιδιωτική τηλεόραση με τις αντισυμβατικές συνεντεύξεις της και τις σατυρικές εκπομπές της.

«Καθρέφτης ψυχής» στον «Seven X», στο Seven στην εκπομπή «Mea Culpa», TRASH TV, «Βίοι αγίων» στο «Star», ΑΝΤ1 και στο ΣΚΑΙ «Malvina Live» στο MEGA «Malvina Hostess» και στο STAR «Malvina Rixten».

Advertisement

Στις εκπομπές της εμφανίζεται με στρατιωτικές στολές, γιατί πιστεύει ότι δηλώνουν στη γυναίκα την υπόσχεση της οικιακής τάξης.

Οι εκπομπές της γίνονται πολύ δημοφιλείς και προβάλλονται συνήθως πριν ή μετά τα δελτία ειδήσεων. Σατίριζε την επικαιρότητα και τα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας με ένα χιούμορ ιδιαίτερο και πρωτοποριακό για την εποχή.

Διακωμωδούσε ανθρώπους και καταστάσεις χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες, ενώ αρκετές φορές της είχε ζητηθεί να κρατάει χαμηλότερους τόνους και να αλλάξει το ύφος της. Της είχαν, μάλιστα, τάξει και περισσότερα χρήματα αν το έκανε αυτό.

Advertisement

Πνεύμα ανήσυχο, ποτέ δε δέχτηκε να περιορίσει το λόγο της και για αυτό ήταν αγαπητή στους Έλληνες. «Το στυλ μου είναι αυτό… σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», είχε πει.

Κάποια στιγμή, όμως, τα κατάφεραν και η Μαλβίνα μένει χωρίς τηλεοπτική στέγη. Tο μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδας άνεργο. Xωρίς λεφτά να ζήσει. Φοβόταν μην τη σκοτώσουν και για προστασία καταφεύγει στην οικογένεια Bαρδινογιάννη, που της παρέχει τα πάντα, έως το θάνατό της.

Τα βιβλία της

– (2007) Γλυκό κορίτσι, Αστάρτη
– (2005) Σαββατογεννημένη, Τσαγκαρουσιάνος
– (2001) Συνταγές κατάλληλες για όλους, Αστάρτη
– (2000) Πιάτα της απάτης, Αστάρτη
– (2000) Πιο πολύ, πιο πολλοί, Αστάρτη
– (2000) Συνταγές για κουζίνα αποψάτη, Αστάρτη
– (1999) Μαλβινέζικα, Αστάρτη
– (1999) Συνταγές για κόρες ακαμάτρες, Αστάρτη
– (1996) Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες, Κάκτος
– (1991) Τα κορίτσια στη Σαβάνα, Νεφέλη
– (1989) Αθώος σαν αγαπημένος, Εκδόσεις Καστανιώτη

Advertisement

Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία

– «Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο, ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα»

– «Στον έρωτα όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές χαρακτηρολογικές δομές την χάνεις την αξιοπρέπειά σου απέναντι στον άλλον… διαφορετικά είσαι βλάκας».

– «Σπάστηκα με την ατάκα σου “Κοίτα να διασκεδάσεις”. Δε γουστάρω να περνάω καλά χωρίς εσένα. Θέλω να λες από μέσα σου να είναι όλα μαύρα εκεί που πάει χωρίς εμένα. – γιατί έτσι λέω κι εγώ. Τι να σου κάνω ανωτερότητες; Γιατί είμαστε έτσι φτιαγμένοι να μη μας αρέσει να περνάει καλά ο άλλος χωρίς εμάς»

– «Σημασία δεν έχει μόνο ποιον αγαπάς, αλλά με ποιον μπορείς να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Εγώ έτσι είμαι μαζί σου και ξέρω πως με μένα είσαι ο εαυτός σου και θα είμαι ο υπασπιστής σου σε κάθε πετροπόλεμο».

– «-Γιατί τα κάνεις αυτά; -Γιατί είμαι αδύναμη, κακομαθημένη και σ’ αγαπάω»

– «Άντρας είναι ένας, ο άντρας μου. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει»

– «Θα ευχηθώ αυτό που εύχομαι πάντα. Να γίνει το καλύτερο για σένα και να είμαι κι εγώ εκεί κοντά. Και πιο κοντά να μη γίνεται»

– «Αν είναι κακό να σκοτώνεις τον πλησίον σου δίχως λόγο, είναι χίλιες φορές πιο κακό να ερωτεύεσαι και να αγαπάς τον πλησίον σου δίχως λόγο»

– «Οι άνθρωποι όταν είναι να ξεπεραστούν, ξεπερνιούνται όπως οι μόδες»

– «Άνδρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ»

Advertisement

Ο θανατός της

Κλείστηκε σαν στρείδι όταν διαγνώστηκε με καρκίνο. Δεν το είπε ούτε στα παιδιά της για να μην τα στενοχωρήσει. Φεύγει στην Αμερική, αλλά ακόμη και τις δύσκολες μέρες της χημειοθεραπείας έστελνε υλικό και κείμενα που διαβάζονται ακόμα.

Στέλνει από Αμερική φωτογραφίες της ντυμένη νύφη. Ο μεγάλος της καημός ήταν ο γάμος. Η Μαλβίνα λάτρευε το νυφικό. Της άρεσε ο γάμος και το τελετουργικό.

Επιστρέφει στην Ελλάδα για να νοσηλευτεί στο «Ερρίκος Ντυνάν». Δεν ήθελε να δει κανέναν και ούτε να τη δει κανείς. Πεθαίνει 7 Ιουνίου 2002. Η κηδεία της έγινε στο Α΄νεκροταφείο έμοιαζε με φιέστα.

Advertisement

Πρωταγωνιστές, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, τραβεστί και παλαιστές και κομμώτριες. Το 2005, μάλλον, την ξέθαψαν, πριν γίνει μνήμα της τόπος συνάντησης για τους θαυμαστές της.

Της Mαλβίνας Kάραλη ο τάφος δεν υπάρχει. Πότε έγινε εκταφή, πού την θάψανε πάλι, κανείς δεν ξέρει. Ακόμα και στον θάνατο, άλλαξε σπίτι. Ήταν από τις αγαπημένες τις συνήθειες οι συνεχείς μετακομίσεις.

Λίγους μήνες πριν φύγει για το μεγάλο ταξίδι είχε πει: «Εγώ γλίτωσα πλέον και δεν είμαι σαν εσάς. Και χόρτασα. Και λεφτά. Και οικογένεια και αγάπη. Κυρίως αγάπη…».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: