Πίστευε ότι ο κορωνοϊός είναι φάρσα μέχρι που κόλλησε ο ίδιος και 13 συγγενείς του -Πέθαναν οι δύο

Πίστευε ότι ο κορωνοϊός είναι φάρσα μέχρι που κόλλησε ο ίδιος και 13 συγγενείς του -Πέθαναν οι δύο
Advertisement

Όταν ο Τόνι Γκριν αποφάσισε να διοργανώσει μία μικρή οικογενειακή συγκέντρωση τον Ιούνιο, το έκανε και εν μέρει λόγω του εκνευρισμού που του είχαν προκαλέσει οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό.

Στην περιοχή που ζει, στο Τέξας, δεν γνώριζε κανέναν που να έχει μολυνθεί τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν τα περισσότερα κρούσματα είχαν ως επίκεντρο την ανατολική ακτή, και σκέφτηκε ότι πρόκειται για hoax που διακινούσαν τα μίντια, όπως ο ίδιος έγραψε σε άρθρο του στην Washington Post.

Έτσι, ο 43χρονος και η σύντροφός του κάλεσαν τέσσερα άτομα στο σπίτι τους, τους γονείς από κάθε πλευρά, για να μείνουν το σαββατοκύριακο μαζί τους και να διασκεδάσουν τρώγοντας, βλέποντας ταινίες και περνώντας χρόνο στη λίμνη αφού για μήνες δεν είχαν συναντηθεί.

Advertisement

Μέσα σε λίγες μέρες ωστόσο, και οι έξι βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό, όπως και οχτώ ακόμα άτομα από το ευρύ οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο Γκριν μάλιστα ανέπτυξε σοβαρά συμπτώματα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις μέρες αφού ο ιός επιτέθηκε στο νευρικό του σύστημα, τελικά όμως κατάφερε να ανακάμψει. Ο πεθερός του και η πεθερά του ωστόσο δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί. Και οι δύο πέθαναν από την Covid-19.

Ο πεθερός του Γκριν, τον οποίο χαρακτήρισε ως «τον καλύτερό του φίλο», χρειάστηκε συμπληρωματικό οξυγόνο και βελτιώθηκε μέχρι που μια μέρα ο πνεύμονας του κατέρρευσε και ο άλλος γέμισε με υγρό, γεγονός που τον οδήγησε με αναπνευστήρα και μηχανική υποστήριξη. Μετά από σχεδόν δύο μήνες κατέληξε.

Advertisement

Σε συνέντευξη με τον Άντερσον Κούπερ στο CNN, ο Γκριν είπε ότι αισθάνεται ενοχή για το γεγονός ότι ήταν ο οικοδεσπότης της μάζωξης, παρόλο που κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο πρώτος που κόλλησε τον κορωνοϊό.

«Το συναίσθημα που έχω είναι κάπως σαν αυτό, θα έλεγα, που θα είχε ένας μεθυσμένος οδηγός αν σκότωναν την οικογένειά τους», είπε. «Ήταν ακούσιο. Αυτό ήταν το σπίτι μου. Σε αυτό συνέβη. Έτσι, ξέρετε υπάρχει μια αίσθηση ευθύνης».

Για τον ίδιο, η εμπειρία να βλέπει δύο μέλη της οικογένειάς του να πεθαίνουν από την COVID-19, ενώ και ο ίδιος νοσηλευόταν, άλλαξε την άποψή του για τον ιό. Ο Γκριν είπε ότι πρέπει τώρα να «γίνει το παράδειγμα» και να «ευαισθητοποιήσει» για τους κινδύνους όταν οι άνθρωποι αφήνουν σταματούν να φυλάγονται, ακόμα και όταν βρίσκονται με μέλη της οικογένειάς τους.

Advertisement

Με τις γιορτές των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων να πλησιάζουν, ο Γκριν συμβούλεψε μάλιστα τον κόσμο να πάρει «επιπλέον προφυλάξεις» και να κάνει τις οικογενειακές εκδηλώσεις, εάν είναι απαραίτητο, σε εξωτερικούς χώρους ή σε μεγάλο χώρο.

Όπως περιέγραψε πάντως ο ίδιος στο άρθρο του, αισθάνεται σαν να μην μπορεί να ξεφύγει από την Covid-19.

«Διέλυσε την οικογένειά μας. Είναι παντού στο Facebook μου. Είναι οι εκλογές. Είναι ο Τραμπ. Είναι αυτό που συνεχίζω να σκέφτομαι», είπε. «Πόσα άτομα θα είχαν αρρωστήσει αν δεν είχα διοργανώσει ποτέ αυτό το Σαββατοκύριακο; Ένας; Ίσως δύο; Η θλίψη έρχεται σε κύματα, αλλά αυτή η ενοχή απλά παραμένει».

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: