Χρυσή Αυγή : Τα επιχειρήματα για γέλια των καταδικασθέντων για να ζητήσουν την αναστολή των ποινών τους

Χρυσή Αυγή : Τα επιχειρήματα για γέλια των καταδικασθέντων για να ζητήσουν την αναστολή των ποινών τους
Advertisement

Με γελοίες και φτηνές δικαιολογίες επιχειρούν να… την βγάλουν καθαρή οι καταδικασθέντες οι χρυσαυγίτες οι οποίοι προσπαθούν τώρα με νύχια και με δόντια να τους χορηγηθεί από το δικαστήριο αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους και να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο.

Τα επιχειρήματα ποικίλα: από το ότι θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη μέχρι και ότι ήταν…καλoί μαθητές στο σχολείο.

Μεταξύ άλλων επικαλέστηκαν πως υπέργηρους γονείς, διαζύγια και διατροφές, ότι είναι οι μοναδικοί στην οικογένεια που εργάζονται ή ακόμα και ότι ετοιμάζονται να… παντρευτούν.

Advertisement

Στο δικαστήριο για κάποιους εξ αυτών έχουν προσέλθει και καταθέτουν συγγενείς και φίλοι.

Μίλησαν για καθημερινούς ανθρώπους του μεροκάματου, οικογενειάρχες με παιδιά.

Σε μία περίπτωση αδελφός καταδικασθέντα για την υπόθεση Φύσσα είπε πως μόλις χθες… προσελήφθη βοηθός καθαριστή.

«Περιπέτεια» η δολοφονία του Λουκμάν

Σαν «περιπέτεια με τον Πακιστανό» χαρακτήρισε την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τον εντολέα του Χρήστο Στεργιόπουλο ο συνήγορος του.

Advertisement

«Ποτέ άλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο έγκλημα. Είναι άνω των 40 ετών και έχει μια μητέρα 85 ετών με τεράστια προβλήματα υγείας.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μειώθηκε η ποινή από τα ισόβια στα 20 χρόνια, εργαζόταν στη φυλακή, εξέτισε και αφέθηκε ελεύθερος» είπε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι… ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, περασε στην πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή «περιπέτεια» με τον Πακιστανό.

Advertisement

Για τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα σε 10 έτη και 2 μήνες στο δικαστήριο κατέθεσε η αρραβωνιαστικιά του.

Κροκοδείλια δάκρυα

Εμφανώς ταραγμένη η μάρτυρας ανέφερε ότι γνωρίζει το σύντροφό της από 16 ετών.

Ανέφερε πως δεν εργάζεται και πως ο πατέρας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η μάρτυρας δήλωσε ότι είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ότι η ίδια έχει δυο παιδιά ακόμη από άλλο γάμο, τα οποία στηρίζει ο Ιω. Καζαντζόγλου.

Με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Πηγή:in

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: