Τα μελλοντικά iPhone και MacBooks μπορεί να έχουν μπαταρία που κρατάει εβδομάδες!

Τα μελλοντικά iPhone και MacBooks μπορεί να έχουν μπαταρία που κρατάει εβδομάδες!
Advertisement

Αν ένας τομέας των ηλεκτρονικών έχει μείνει πίσω στις εξελίξεις, σίγουρα αυτός είναι της μπαταρίας.

Μπορεί να έχουν εξελιχθεί τεχνολογίες ταχείας φόρτισης αλλά η ίδια η διάρκεια της μπαταρίας έχει μείνει στάσιμη και οι μεγαλύτερες μπαταρίες δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Μία μακροπρόθεσμη λύση υπόσχεται μία νέα τεχνολογία που εξερευνά η Apple. Όπως αποκαλύπτει το AppleInsider, η εταιρία εξερευνά την ιδέα να χρησιμοποιήσει κελιά υδρογόνου για τα μελλοντικά iPhones και MacBooks.

Advertisement

Μάλιστα η Apple παραθέτει τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της αν συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την υπάρχουσα τεχνολογία, καθώς και τα πλεονεκτήματα των κελιών υδρογόνου.

«Η συνεχιζόμενη εξάρτηση της χώρας μας από ορυκτά καύσιμα έχει αναγκάσει την κυβέρνησή μας να διατηρήσει τις πολύπλοκες πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με ασταθείς κυβερνήσεις στη Μέση Ανατολή και έχει επίσης εκθέσει τις ακτογραμμές μας και τους πολίτες μας στους κινδύνους των θαλάσσιων γεωτρήσεων.

Τα κελιά υδρογόνου έχουν αρκετά πλεονεκτήματα. Τέτοια κελιά και τα σχετικά καύσιμα μπορούν να πετύχουν υψηλές ογκομετρικές και βαρυμετρικές ενεργειακές πυκνότητες, οι οποίες μπορούν πιθανώς να επιτρέψουν τη συνεχή λειτουργία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών για μέρες ή ακόμα και εβδομάδες χωρίς φόρτιση.

Advertisement

Αλλά είναι πολύ δύσκολο να σχεδιαστεί ένα σύστημα κελιών υδρογόνου το οποίο θα είναι αρκετά φορητό και προσιτό οικονομικά για να χρησιμοποιηθεί με φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.»

Φυσικά πρόκειται προς το παρόν απλά για μία πατέντα και είναι δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά αν θα γίνει πραγματικότητα.

Πηγή:unboxholics

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: