Τυπώνουν γραμματόσημο σε χαρτί υγείας λόγω της πανδημίας! -Χρησιμοποιείται και για να εξακριβωθεί αν τηρούνται οι αποστάσεις.

Τυπώνουν γραμματόσημο σε χαρτί υγείας λόγω της πανδημίας! -Χρησιμοποιείται και για να εξακριβωθεί αν τηρούνται οι αποστάσεις.
Advertisement

Τα Αυστριακά Ταχυδρομεία συνδύασαν δύο όψεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε ένα πρωτότυπο γραμματόσημο, τυπωμένο σε… χαρτί τουαλέτας, το οποίο σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να εξακριβωθεί αν τηρούνται οι αποστάσεις.

Το «κορωνόσημο» στοιχίζει 2,75 ευρώ και έχει πλάτος 10 εκατοστά, δηλαδή το 1/10 του ενός μέτρου, της απόστασης που η κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να τηρούν μεταξύ τους.

Advertisement

Αυτό το ένα μέτρο συμβολίζεται στις διαφημιστικές εκστρατείες των αρχών από ένα μωρό ελεφαντάκι.

«Αν βάλετε 10 γραμματόσημα το ένα δίπλα στο άλλο, θα έχετε απόσταση ενός μέτρου συνολικά – ή το μήκος ενός μωρού ελέφαντα» ανέφερε η ταχυδρομική υπηρεσία στην ανακοίνωσή της. Το γελαστό ελεφαντάκι εικονίζεται επίσης πάνω στο γραμματόσημο.

Το πρωτότυπο γραμματόσημο είναι τυπωμένο σε χαρτί υγείας τριών φύλλων, παραπέμποντας στην έλλειψη αυτού του προϊόντος την άνοιξη, όταν οι Αυστριακοί έσπευδαν να κάνουν προμήθειες ενόψει της καραντίνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αυστριακά ταχυδρομεία κάνουν χιούμορ με σοβαρά γεγονότα.

Advertisement

Τον Ιανουάριο, με την ευκαιρία του Brexit, εξέδωσαν ένα γραμματόσημο στο οποίο η αρχική ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, η 29 Μαρτίου 2019, είχε διαγραφεί και αντικατασταθεί από κάτω με την ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2020.

Το «κορωνόσημο» θα πωλείται σε τιμή διπλάσια της αναγραφόμενης και τα επιπρόσθετα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πηγή:naftemporiki

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: