Κορωνοϊός: 8 στα 10 πρόστιμα που επιβάλλονται μένουν απλήρωτα

Κορωνοϊός: 8 στα 10 πρόστιμα που επιβάλλονται μένουν απλήρωτα
Advertisement

Το 80% των παραβατών, στους οποίους επιβάλλεται πρόστιμο για παράβαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν προχωρά στην εξόφλησή του.

Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία και επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο από τις 23 Οκτωβρίου ως και τις 25 Νοεμβρίου μόλις δύο στους δέκα πλήρωσαν το πρόστιμο που τους επιβάλλεται. Είτε αυτό αφορά τη χρήση μάσκας, είτε την αποστολή του προβλεπόμενου SMS, είτε άσκοπη μετακίνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το 16% των καταγραφόμενων παραβάσεων υποβάλλονται ενστάσεις στις αρμόδιες Επιτροπές Αντιρρήσεων, με επίκληση κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών και ειδικότερα για αναπνευστικά προβλήματα ή και βαρύτατες νόσους.

Advertisement

Ως προς τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις, από τον Μάιο, το 55% των επιχειρήσεων δεν έχει διευθετήσει την συγκεκριμένη οφειλή, επικαλούμενες είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα είτε οικονομική δυσπραγία.

Αρμόδιοι εκτιμούν πως επικρατεί η αισιοδοξία στους παραβάτες πως με το εμβόλιο ή τον περιορισμό της πανδημίας, θα υπάρξουν ευνοϊκές ή ακόμα και χαριστικές διατάξεις.

Τέλος, όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από την αρχή της πανδημίας έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή:athensvoice.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: