Αυτά είναι τα 10 πιο δυνατά ποτά στον κόσμο τα οποία μπορούν να σε… στείλουν, χαλαρά

Αυτά είναι τα 10 πιο δυνατά ποτά στον κόσμο τα οποία μπορούν να σε… στείλουν, χαλαρά
Advertisement

Όσον αφορά τα αλκοολούχα ποτά, υπάρχουν μερικά οινοπνευματώδη που είναι ευκολόπιοτα και άλλα με περιεκτικότητα σε αλκοόλ στα ύψη.

Ιδού τα 10 πιο δυνατά για γερά ποτήρια, όπως τα παρουσίασαν οι ειδικοί του krasiagr.com, τα οποία μπορεί να σας στείλουν… στον άλλο κόσμο.

Bacardi 151 (75,5% αλκοόλ)

Αυτό το εξαιρετικά αλκοολούχο ρούμι Bacardi, περιέχει 75.5% αλκοόλ ή 151-proof και χρησιμοποιείται συνήθως για κοκτέιλ. Φλέγεται μάλιστα εύκολα, γι’ αυτό το βάζουν σε ποτά όπως το Β52 αλλά χρησιμοποιείται και σε κοκτέιλ με βάση το ρούμι, όπως το Cuba Libre και το Daiquiri.

Advertisement

Sunset Rum (84,5% αλκοόλ)

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά ρούμια του κόσμου που κέρδισε επίσης τον τίτλο του «Καλύτερου Overproof ρούμι στον κόσμο» το 2016 από τα World Rum Awards.

Ακόμη και η ετικέτα του μπουκαλιού συνιστά να το πίνετε αναμεμειγμένο, γιατί προκαλεί αίσθημα καψίματος στο λαιμό σας εάν το παρακάνετε. Το να το πιείτε σκέτο μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα!

Balkan 176 Vodka (88% αλκοόλ) ή 176 Proof

Αυτή η τριπλής απόσταξης βότκα είναι ένα από τα ισχυρότερα σκανδιναβικά ποτά που θα συναντήσετε ποτέ. Είναι άχρωμη, άοσμη και άγευστη, αλλά τόσο ισχυρό που υπάρχουν 13 διαφορετικές προειδοποιήσεις ετικετών στο μπουκάλι!

Advertisement

Παρασκευάζεται σε μικρές ποσότητες για την επίτευξη πολύ ψηλής ποιότητας και συνιστάται ιδιαίτερα να την πίνετε μόνο σε cocktail, καθώς αν προσπαθήσετε να την πιείτε σκέτη πιθανώς να καταλήξετε στο νοσοκομείο.

Έχουν επίσης αναφερθεί, πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που πέθαναν λόγω δηλητηρίασης από αλκοόλ μετά από κατανάλωση αυτού του ποτού σε σύντομες περιόδους.Pincer Shanghai Strength (88,88% αλκοόλ)

Η βότκα από τη Σκωτία, θεωρείται υγιεινή καθώς περιέχει γάλα γαιοδουράγκαθου και elderflower που είναι γνωστό ότι είναι ωφέλιμο για το συκώτι, αλλά μπορεί να σας μεθύσει σε χρόνο μηδέν. Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως συμπύκνωμα και η υπερβολική κατανάλωση δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Hapsburg Gold Label Premium Reserve Absinthe (89,9% αλκοόλ)

Το μπουκάλι Hapsburg Gold συνοδεύεται από μια ετικέτα με την ένδειξη «Δεν υπάρχουν κανόνες», αλλά σας συνιστούμε να ακολουθήσετε έναν μόνο κανόνα: να πιείτε αυτό το ποτό αναμεμειγμένο. Το αψέντι είναι ένα αλκοολούχο ποτό, με περιεκτικότητα σε οινόπνευμα μεταξύ 45% και 75% (με μερικές ειδικές περιπτώσεις να φτάνουν και τους 89,9% abv).

Advertisement

Παράγεται από τον εμποτισμό βοτάνων σε αλκοόλη υψηλού βαθμού για 24 ώρες. Το κύριο βότανο είναι η μεγάλη αψιθιά (Artemisia absinthium) η οποία μαζί με άλλα βότανα όπως μάραθος, αστεροειδής γλυκάνισος, μέλισσα, αρτεμισία, κορίανδρος, χαμομήλι κ.ά., εμποτίζονται σε αλκοόλη και στη συνέχεια ακολουθεί επαναπόσταξη.

Επειδή είναι πολύ δυνατό συνήθως αραιώνεται με νερό. Το αψέντι έγινε πολύ δημοφιλές στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου, στο Παρίσι, μεταξύ των καλλιτεχνών και συγγραφέων, οι οποίοι ήταν όλοι οπαδοί της «πράσινης νεράιδας», όπως το ποτό ήταν τότε γνωστό.

Υπήρχαν μέχρι και κουτάλια για αψέντι, με τα οποία διέλυαν ένα κύβο ζάχαρης σε ένα ποτήρι αψέντι για να ελαφρύνουν την πίκρα του ποτού. Πολλά από τα κουτάλια αυτά είχαν λογότυπα ή brands χαραγμένα πάνω τους και σήμερα είναι συλλεκτικά.

Από το 1990 και μετά πολλές ευρωπαϊκές χώρες κάνουν αψέντι ξανά. Είχε απαγορευτεί γιατί κατηγορήθηκε για παραισθησιογόνες δράσεις, κάτι που δεν αποδείχτηκε ποτέ.

Good ol ‘Sailor Vodka (85% αλκοόλ)

Η συγκεκριμένη βότκα καταναλώνεται κυρίως στη Σουηδία και είναι ελάχιστα γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο. Φτιάχνεται με βιολογικά δημητριακά και γλυκό νερό από τη λίμνη Vättern.

Advertisement

Η σύγχρονη τεχνολογία οινοπνευματοποιίας συνδυάζεται με παραδοσιακές δεξιότητες για την κατασκευή αυτής της βότκας. Έχει καθαρότητα, φρεσκάδα και πικάντικη επίγευση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες για την παρασκευή κοκτέιλ.Devil Springs Vodka (80% αλκοόλ) & Stroh Rum 80 – 80%

Το «Απόσταγμα της Αυστρίας» έρχεται με 160 proof και είναι δυνατός υποψήφιος για τον τίτλο του καλύτερου ευρωπαϊκού ρούμι στην ιστορία. Όχι μόνο είναι σύμβολο της αυστριακής παράδοσης, αλλά είναι επίσης ένα υπέροχο συστατικό σε εξωτικά πιάτα και γλυκά επιδόρπια.

Αυτό το ισχυρό ποτό που παρουσιάζεται σε ένα μπουκάλι φλασκί, είναι το ζεστό ρόφημα που κρατά τις καρδιές των σκιέρ σε εγρήγορση και τους θερμαίνει στις χιονισμένες πλαγιές των αυστριακών βουνών.

Devil Springs Vodka

Η Devil Springs Vodka είναι αναμφίβολα μια από τις ισχυρότερες βότκες στον πλανήτη. Χρησιμοποιείται κυρίως σε μικρές ποσότητες σε κοκτέιλ με χυμούς ή ginger ale, όπως και για φλεγόμενα σφηνάκια! Αποφύγετε να τη καταναλώσετε απευθείας από το μπουκάλι εάν θέλετε να… διατηρήσετε τις αισθήσεις σας.

Advertisement

River Antoine Royale Grenadian Rum (90% αλκοόλ) & Poitin 1661 – 90%

Ένα ιρλανδικό απόσταγμα με μια ταραχώδη ιστορία που χρονολογείται πίσω από περισσότερο από μια χιλιετία, το poitin είναι παγκοσμίως γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Αποστάζεται εγχώρια σε μικρά χάλκινα δοχεία («poitins»), από κριθάρι ή πατάτες.

Το 1661, το Poitin απαγορεύτηκε και η απαγόρευση διήρκεσε πάνω από τρεις αιώνες καθώς το αγγλικό στέμμα προσπάθησε να καταστείλει την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας. Αυτό το διαχρονικό απόσταγμα είναι πλέον σύμβολο της ανάστασης της Ιρλανδίας και μεταφέρει το σφρίγος των ανθρώπων της στην ένθερμη γεύση του.

River Antoine Royale Grenadian Rum

Αυτό το ποτό από τη Γρενάδα, παράγεται χρησιμοποιώντας την παλιά τεχνική απόσταξης pot distilling, που είναι μια πολύ αργή διαδικασία απόσταξης. Φτιάχνεται από ζυμωμένο χυμό ζαχαροκάλαμου γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά νόστιμο. Οι ντόπιοι έχουν αυτό το ποτό κατευθείαν από το water chaser, έτσι, ιδανικά θα πρέπει να κάνετε το ίδιο.

Advertisement

Bruichladdich X4  (92% αλκοόλ)  184 Proof

Με σιγουριά, αυτό είναι το πιο αλκοολούχο ουίσκι που παρασκευάζεται με τη μέθοδο τετραπλής απόσταξης του 17ου αιώνα. Είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά ισχυρό και αγνό.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Martin Martin, ένας Εβραίος ταξιδιώτης που δοκίμασε αυτό το ποτό πήρε τις εξής οδηγίες από στους ντόπιους : «μια γουλιά και ζείτε για πάντα δύο γουλιές και τυφλώνεστε, τρεις γουλιές και μένετε στον τόπο!».

Everclear – 95%

Ένα ουδέτερο απόσταγμα από δημητριακά, που αποστάζεται από την Luxco, την πρώην David Sherman Company. Περιέχει 95% αλκοόλ ή 190 proof (η βότκα έχει συνήθως 40% abv ή 80% proof).

Advertisement

Σπάνια καταναλώνεται μόνο του αυτό το ποτό, συνήθως το χρησιμοποιούν ως συστατικό σε κοκτέιλ. Είναι τόσο δυνατό που σε πολλές χώρες είναι απαγορευμένο. Το 1979 ονομάστηκε το ποτό με την περισσότερη αλκοόλη από το Guinness Book of World Records.

Spirytus Stawski (96% αλκοόλ) & Cocoroco – 96%

Αλκοολούχο ποτό εγγενές στη Βολιβία, το Cocoroco πωλείται συνήθως σε τενεκεδένια κουτάκια. Παράγεται από ζαχαροκάλαμο και καρύδα και φέρει πολλά λογότυπα, τα πιο αξιοσημείωτα είναι τα Ceibe και Caiman.

Spirytus Stawski

Αυτό είναι το πιο δυνατό και ισχυρό ποτό στον κόσμο, που έχει απαλή μυρωδιά και ήπια γεύση. Παρασκευάζεται με αιθυλική αλκοόλη υψηλής ποιότητας με βάση δημητριακά.

Advertisement

Στην Πολωνία οι χρήσεις του ποικίλουν από την προετοιμασία λικέρ φρούτων και βοτάνων, βότκες και επιδόρπια σε ιατρικούς σκοπούς.

Πολλοί που το έχουν δοκιμάσει κατευθείαν από το μπουκάλι, το έχουν συγκρίνει με μια μπουνιά στο στομάχι, τόσο δυνατή που δυσκολεύει την αναπνοή.  Η κατάχρηση αυτού του ποτού μπορεί πραγματικά να σας στείλει στον άλλο κόσμο.

Πηγή:clickatlife

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: