Τέλος και το καλώδιο φόρτισης από το iPhone!

Τέλος και το καλώδιο φόρτισης από το iPhone!
Advertisement

Το iPhone 12 άλλαξε πολλά πράγματα, από τον συνδυασμό της κάμερας μέχρι και το design. Η μεγαλύτερη αλλαγή ωστόσο δεν είναι το τηλέφωνο αυτό καθεαυτό, αλλά αντίθετα, τι ήλθε μέσα στο κουτί.

Η απόφαση της Apple να μην διαθέσει Earpods και ακόμη και φορτιστή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι το κάνει για το περιβάλλον και τη μείωση του κόστους.

Ίσως πάντως δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς μια πρόσφατη after sales έρευνα δείχνει ότι η εταιρεία ίσως αφαιρέσει και το USB C lightning καλώδιο στο μέλλον.

Advertisement

Η επίσημη εξήγηση της Apple για την αφαίρεση αυτών που πολλοί θα χαρακτήριζαν ως απαραίτητα αξεσουάρ για το iPhone, είναι η μείωση του αποτυπώματος στο περιβάλλον.

Σχεδόν ο καθένας μας έχει έναν φορτιστή αυτές τις ημέρες και πολλοί που αγοράζουν ένα iPhone 12 είναι κάτοχοι παλαιότερων συσκευών iPhone που είχαν έρθει με κάποιον φορτιστή.

Ορισμένοι πάντως το θεωρούν ως έναν τρόπο να μειώσει το κόστος εξαιτίας των πιο ακριβών εξαρτημάτων που η Apple αποφάσισε να προσθέσει στα φετινά iPhone, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι θέλει να έχει πρόσθετα κέρδη από την πώληση φορτιστών.

Και η εταιρεία, ίσως οξύνει και άλλο τις αντιδράσεις με την αφαίρεση του USB C to Lightning καλωδίου. Συγκεκριμένα, νέοι κάτοχοι iPhone 12 συσκευών, τους ζητείται να απαντήσουν αν χρησιμοποιούν τα άλλα εξαρτήματα που έρχονται στο κουτί, όπως το SIM ejector tool, ή το καλώδιο φόρτισης.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε, ότι η Apple είχε κάνει μια παρόμοια έρευνα όσον αφορά τους iPhone φορτιστές πριν τους αφαιρέσει.

Βέβαια, η έρευνα δεν αποτελεί εγγύηση ότι η Apple θα αφαιρέσει το καλώδιο από τη συσκευασία.

Πάντως, σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς σε αντίθεση με τους USB C φορτιστές, τα  USB-C to Lightning καλώδια είναι λιγότερο συνήθη και η πίστη στην ποιότητα τρίτων καλωδίων μπορεί για μερικούς να είναι τόσο χαμηλή που η αγορά επίσημων καλωδίων της Apple να φαντάζει μονόδρομος.

Πηγή:techmaniacs

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: