Καιρός: Με κρύο και χιόνια η Πρωτοχρονιά

Καιρός: Με κρύο και χιόνια η Πρωτοχρονιά
Advertisement

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες και χιόνια την Πρωτοχρονιά προβλέπει ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως έγραψε στη σελίδα του στο Facebook αναμένονται «δύο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας θα απασχολήσουν μεγάλο τμήμα της χώρας από τις επόμενες ώρες μέχρι και τη Δευτέρα ικανά να προκαλέσουν προβλήματα.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που μας έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο και αναμένεται να βαθύνει καθώς θα μετατοπίζεται προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Advertisement

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δύο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας θα απασχολήσουν μεγάλο τμήμα της χώρας μας από τις επόμενες ώρες μέχρι και την Δευτέρα ικανά να προκαλέσουν προβλήματα. Αιτία γι αυτή την εξέλιξη ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που μας έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο και αναμένεται να βαθύνει καθώς θα μετατοπίζεται προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Από τις απογευματινές ώρες σήμερα και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής αναμένουμε το πρώτο από τα δύο «χτυπήματα» της κακοκαιρίας. Έτσι λοιπόν και από τα νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές – καταιγίδες φαινόμενα που σχετικά γρήγορα θα περάσουν μέσα στο Αιγαίο και μέχρι αύριο το απόγευμα θα έχουν φτάσει στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας μας.

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Περιοχές που θα δοκιμαστούν από αυτό το πρώτο κύμα είναι η Πελοπόννησος, κεντρική – ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, η Εύβοια, η ανατολική και νότια Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Χαλκιδική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, η Κρήτη κυρίως τα δυτικά τμήματα, οι Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Advertisement

ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ

Προς το βράδυ της αυριανής ημέρας και για 24 ώρες περίπου αναμένουμε το δεύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας το οποίο θα είναι πιο οργανωμένο. Και αυτό το κύμα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά επηρεάζοντας τις ίδιες περιοχές δηλαδή χοντρικά από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά όπως επίσης και τα νότια θαλάσσια τμήματα.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Από αύριο μεσημέρι – απόγευμα και από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και την Δευτέρα θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Έτσι λοιπόν ίσως έχουμε προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ενώ η θερμοκρασία θα πέσει και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βουνά για άλλη μία φορά.

ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΩΝ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όπως όλα δείχνουν μετά από αρκετές ημέρες όπου είχαμε «παρέλαση» κακοκαιριών προς τη χώρα μας, οδηγούμαστε σε πιο ομαλή ατμοσφαιρική κυκλοφορία μιας και ο «ΩΜΕΓΑ» εμποδιστής θα εξαπλωθεί σταδιακά σε μεγάλο μέρος της νότιας Ευρώπης κλείνοντας τον δρόμο προς τις κακοκαιρίες. Αυτό θα μας χαρίσει ένα σχετικά μεγάλο διάστημα με ήπιο καιρό και με ανεβασμένες για την εποχή θερμοκρασίες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΗΠΙΟ ΚΑΙΡΟ – ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΟ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Advertisement

Η τάση που διαμορφώνεται με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία οδηγεί σε έναν ήπιο καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν φαίνεται το ίδιο όμως και για την Πρωτοχρονιά μιας και η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια.

ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

Τέλος στους επισυναπτόμενους χάρτες μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία – εξέλιξη των βροχοπτώσεων με τους χρωματισμούς όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα φαινόμενα αναμένουμε.

Καλό Σαββατοκύριακο φίλες και φίλοι μου!

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: