Κορωνοϊός: Ποιες 10 περιοχές είναι «στο κόκκινο» – Έκκληση Κικίλια για πιστή τήρηση των μέτρων

Κορωνοϊός: Ποιες 10 περιοχές είναι «στο κόκκινο» – Έκκληση Κικίλια για πιστή τήρηση των μέτρων
Advertisement

«Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτούμε τους δικούς μας ανθρώπους και τους υγειονομικούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απευθύνοντας έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και την Πρωτοχρονιά.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 942 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, 443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους. Το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα στην Αττική ήταν διπλάσια από τη Θεσσαλονίκη.

«Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι τα κρούσματα μετά τις γιορτές αυξάνονται. Το πως θα έχουμε συμπεριφερθεί την Πρωτοχρονιά θα το δούμε δεκαπέντε μέρες μετά», είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού καταγράφονται στις περιφερειακές ενότητες: Καλύμνου, Κοζάνης, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ροδόπης, Φλώρινας, Λέσβου και Ξάνθης.

Advertisement

Ο Βασίλης Κικίλιας, πρόσθεσε ότι «ο συνάδελφός μου ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν μετά το νέο ρεκόρ θανάτων covid στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι είμαστε πολύ μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα. Θα πρέπει να ζήσουμε τους επόμενους 2-3 μήνες σε δύσκολες συνθήκες.

Στη Γερμανία που υπάρχουν πολλαπλάσιες ΜΕΘ από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξαντλούνται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ covid 19».

Το ευτυχές γεγονός της έναρξης των εμβολιασμών στη χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σήμα χαλαρότητας και μη εφαρμογής των μέτρων, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Advertisement

Όπως είπε, «τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους γι’ αυτή την τεράστια κρίση. Απομένουν όμως οι επόμενοι μήνες προκειμένου να μπορέσει να εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Θα γίνει με ασφάλεια, με τάξη, με σοβαρότητα και σχέδιο με βάση τις εισηγήσεις της Εθνικής Αρχής Εμβολιασμού».

Πηγή:topontiki

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: