«Εμείς δείξαμε ανυπακοή και η κυβέρνηση ανοχή…»

Advertisement

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας ήταν αποκαλυπτικός σήμερα.

Έδωσε συνέντευξη στον Alpha 98.9, στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή και είπε πολλά και διαφωτιστικά για όσα τρομακτικά παρακολουθήσαμε σήμερα με τις ανοιχτές εκκλησίες. «Εμείς δείξαμε ανυπακοή και η κυβέρνηση έδειξε ανοχή», είπε κι έδωσε με μία φράση το στίγμα της ημέρας, την άτυπη συμφωνία μεταξύ εκκλησίας και κυβέρνησης.

«Δεν γνωρίζω αν υπήρξε συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο, δεν γνωρίζω καν τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο», συνέχισε ο Μητροπολίτης. «Αλλά νομίζω ότι σοφά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εφήρμοσε αναλογικά μέτρα, όπως γίνεται και στις διαδηλώσεις. Νομίζω ότι αυτό ήταν μία απόφαση δικιά του και των στελεχών της Αστυνομίας».

«Εμείς δεν είχαμε καθόλου αστυνόμευση εδώ στο Ίλιον» είπε ο κ. Αθηναγόρας. «Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ο διοικητής του τμήματος με τους αστυνομικούς είχαν περάσει από τις εκκλησίες. Ήταν η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη πιστεύω, δεν ξέρω. Δεν το ξέρω μετά βεβαιότητας».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: