Τα μελλοντικά MacBook ίσως φορτίζουν ασύρματα τα iPhone, Apple Watch και iPad

Τα μελλοντικά MacBook ίσως φορτίζουν ασύρματα τα iPhone, Apple Watch και iPad
Advertisement

Η επόμενη μεγάλη καινοτομία στα MacBook της Apple δεν αποκλείεται να είναι αυτή της ενσωμάτωσης τεχνολογίας για την ασύρματη φόρτιση των iPhone, iPad και Apple Watch.

Η ιστοσελίδα Patently Apple εντόπισε νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας που όπως μπορείτε να δείτε από το σχεδιάγραμμα υποδεικνύουν την τοποθέτηση επαγωγικών πηνίων φόρτισης στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου, στο trackpad και στην πλάτη των MacBook, έτσι ώστε να ακουμπάς επάνω τους τις φορητές συσκευές της εταιρείας (γενικότερα συσκευές συμβατές με το πρωτόκολλο Qi) και αυτές να φορτίζουν ασύρματα.

Advertisement

Η Apple έχει καταθέσει δύο ξεχωριστούς φακέλους στο αρμόδιο γραφείο πατεντών των ΗΠΑ, αμφότερους με τίτλο “επαγωγική φόρτιση μεταξύ ηλεκτρονικών συσκευών” και τα χαρακτηρίζει ως λύση για το πρόβλημα των καλωδίων και των φορτιστών, ειδικά όταν ταξιδεύεις.

Για την ώρα έχουμε να κάνουμε με πατέντες, επομένως, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προχωρήσει σίγουρα η υλοποίηση τους.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι η Samsung προσφέρει ήδη κάτι ανάλογο έχοντας ενσωματώσει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης στο trackpad του Galaxy Book Flex.

Πηγή:techgear

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: