Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν, τι συστήνεται στους αλλεργικούς

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν, τι συστήνεται στους αλλεργικούς
Advertisement

Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρές αλλεργίες οι οποίοι σύφωνα με νέοτερη σύσταση δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, δεν εξαιρούνται όλοι οι αλλεργικοί από το εμβόλιο. Η κ. Τσολιά ανέφερε ότι η μοναδική αντένδειξη στο εμβόλιο κορονοϊού είναι το ιστορικό αναφυλαξίας στην πολυαιθυλενογλυκόλη – μία ουσία που υπάρχει στο εμβόλιο και χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και φάρμακα.

Advertisement

Ποιες αλλεργίες δεν αποτελούν πρόβλημα.

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια, δεν αποτελούν αντένδειξη η ύπαρξη αλλεργιών σε τροφές, όπως το αυγό, φιστίκι και άλλα, σε κατοικίδια, τσιμπήματα εντόμω , φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα πιστεύεται ότι δε σχετίζεται καθόλου με τον εμβολιασμό και δεν αποτελεί αντένδειξη.

Παρόλα αυτά, όσοι έχουν ιστορικό σοβαρής αλλεργίας θα πρέπει προηγουμένως να συμβουλεύονται τον αλλεργιολόγο τους.

Πρώτα συζητάμε με τον γιατρό μας

Τέλος, η ύπαρξη προηγούμενου ιστορικού άμεσης αλλεργικής αντίδρασης σε άλλο εμβόλιο η ενέσιμο φάρμακο δεν αποτελεί απόλυτη αντένδειξη εμβολιασμού.

Advertisement

Τα άτομα αυτά, μπορούν να εμβολιαστούν αν το αποφασίσουν αλλά θα πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερες προφυλάξεις και να προηγηθεί συζήτηση με τον αλλεργιολόγο.

«Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι έχουμε στα χέρια μας ένα ασφαλές εμβόλιο» είπε μεταξύ άλλων η  κ. Τσολιά και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος φοβάται κάποιος και να διστάζει διότι είναι βέβαιο ότι δεν έγιναν μειώσεις στις προδιαγραφές για την έγκριση του εμβολίου από τους ρυθμιστικούς οργανισμούς.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: