ΕΜΥ για κακοκαιρία Λέανδρος: Δύο τα μέτωπα της κακοκαιρίας, πού θα χιονίσει

ΕΜΥ για κακοκαιρία Λέανδρος: Δύο τα μέτωπα της κακοκαιρίας, πού θα χιονίσει
Advertisement

Δύο θα είναι τα κύματα της κακοκαιρίας «Λέανδρος» σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το πρώτο κύμα αποτυπώνονται στις 2 πρώτες εικόνες με τις περιοχές χιονοπτώσεων που φτάνουν τα κεντρικά, ενώ οι επόμενες 2 από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και το βράδυ που επηρεάζονται περιοχές από Θεσσαλία και νοτιότερα.

Ο καιρός την Πέμπτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.

Advertisement

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Advertisement

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βόρεια εκ νέου θα ενταθούν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρεοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων. Το βράδυ θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: