Θερμοκρασίες Σιβηρίας στην Ισπανία – Στους -25 ο υδράργυρος -Παρέλυσαν τα πάντα [βίντεο]

Θερμοκρασίες Σιβηρίας στην Ισπανία – Στους -25 ο υδράργυρος -Παρέλυσαν τα πάντα [βίντεο]
Advertisement

Τα πάντα έχουν παγώσει στην Ισπανία. Η χώρα χτυπιέται σφοδρά από κύμα κακοκαιρίας με πολλές χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και θυμίζει περισσότερο… Σιβηρία, παρά… Ιβηρία.

Το θερμόμετρο έπεσε στους -25 και τα πάντα στη χώρα έχουν παραλύσει, ακόμη και το πιο απλό που είναι οι μετακινήσεις των πολιτών. Το οδικό και σιδηροδρομικό σύστημα έχει καταρρεύσει ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση.

«Η χώρα βιώνει τον χιονιά του αιώνα» αναφέρουν οι Ισπανοί μετεωρολόγοι οι οποίοι είχαν προβλέψει μεν την βαριά κακοκαιρία κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος αλλά και τη διάρκεια της.

Advertisement

Το θερμόμετρο στην Μολίνα ντε Αραγόν στην επαρχία της Γουδαλαχάρα έδειξε χθες το βράδυ μείον 25,2 βαθμούς Κελσίου.

Έντεκα επαρχίες της χώρας βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» με τον υδράργυρο να δείχνει ανώτατη θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές τους μείον 16 Βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία που ονομάζεται «Φιλομένα» έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες Ισπανούς – κυρίως άστεγους- οι οποίοι δεν έχουν που να προφυλαχτούν.

Advertisement

Μάλιστα στη Μαδρίτη η τοπική κυβέρνηση συνέστησε στον κόσμο να μη βγαίνει από τα σπίτια του, και οι περισσότεροι εργάζονται με τηλεργασία.

Υπάρχουν δε, περιοχές στην πρωτεύουσα στις οποίες το ρεύμα αποκαταστάθηκε ύστερα από 60 ώρες. Προβλήματα υπάρχουν και στα σούπερ μάρκετ, όπου η τροφοδοσία τους με προϊόντα είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη.

Advertisement

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: