Κακοκαιρία Λέανδρος: Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ με πυκνές χιονοπτώσεις, παγετό και θυελλώδεις ανέμους

Κακοκαιρία Λέανδρος: Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ με πυκνές χιονοπτώσεις, παγετό και θυελλώδεις ανέμους
Advertisement

Εκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Λέανδρος εξέδωσε η ΕΜΥ, η οποία θα πλήξει από σήμερα 14/1 τη χώρα με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και παγετό.

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα από την Πέμπτη

(14-01-2021) το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
3. Τους θυελλώδεις ανέμους και
4. Τον ισχυρό παγετό

Advertisement

Το ψυχρό μέτωπο αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας σήμερα και αύριο. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ενώ θα αυξηθεί η ένταση των ανέμων στο Αιγαίο, προκαλώντας χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές στης Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Το πρωί της Παρασκευής οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 μέτρων.

Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη.

Advertisement

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε χαμηλά υψόμετρα στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο και στα πεδινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά στην Αττική, τα χιόνια τελικά θα πέσουν το πρωί της Παρασκευής, αλλά σε υψόμετρα άνω των 400 – 500 μέτρων στα βόρεια του νομού.

Το Σάββατο, αναμένεται ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων στην Αττική σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 200 – 300 μέτρων, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού αναμένονται βροχή και χιονόνερο και αρκετό κρύο που θα εντείνεται λόγω των ισχυρών ανέμων.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα:

Advertisement

Χιονοπτώσεις αναμένονται έως το πρωί στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και τη Θράκης. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Νέες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν προς το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -1 έως 6, στη Θράκη από 1 έως 6, στη Θεσσαλία από 1 έως 11, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 2 έως 13, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12, στις Κυκλάδες από 8 έως 12 και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 7 έως 14 βαθμούς.

Advertisement

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Κατά τις πρώτες ώρες αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, ενώ στο κέντρο της πόλης αναμένεται χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς.

Mantoles Newsroom

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: