Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής [χάρτες]

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής [χάρτες]
Advertisement

Βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά το βράδυ της Κυριακής 17/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η πορεία της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Η τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Ιδιαίτερα στα δυτικά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Παράλληλα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν, ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Advertisement

Στο Χάρτη 1 φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται το πρωί της Δευτέρας 18/1.

Στους Χάρτες 2α και 2β με πράσινες αποχρώσεις παρουσιάζεται το ύψος της βροχόπτωσης και με μωβ αποχρώσεις η ένταση της χιονόπτωσης για τα τρίωρα 05:00-08:00 και 08:00-11:00 της Δευτέρας 18/1.s

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Τη Δευτέρα θα χιονίσει και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» θα χτυπήσει τη χώρα μας και τη Δευτέρα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος βλέπει χιόνια μέχρι και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής.

Advertisement

«Μόλις κάθισα μετά από μία εξαντλητική μέρα να ρίξω μία ματιά στα καιρικά μελλούμενα και βλέπω ότι τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες της ερχόμενης Δευτέρας και χοντρικά για ένα πεντάωρο-εξάωρο ο Λευκός επισκέπτης δεν θα αφήσει παραπονεμένους μεταξύ και άλλων περιοχών της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας και τους κατοίκους της Αττικής ακόμα και παραθαλάσσιων ίσως τμημάτων του νομού πριν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία σταδιακά από την Τρίτη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: