Μια παραμυθένια ιστορία: Αστεγος συναντά την κόρη του έπειτα από 14 χρόνια -Οι «καλές νεράιδες» που του άλλαξαν τη ζωή

Μια παραμυθένια ιστορία: Αστεγος συναντά την κόρη του έπειτα από 14 χρόνια -Οι «καλές νεράιδες» που του άλλαξαν τη ζωή
Advertisement

Μια ιστορία που θυμίζει χειμωνιάτικο παραμύθι κάνει τον γύρο του διαδικτύου στη Γαλλία, από την Κυριακή, όταν ο Πατρίς, άστεγος (SDF) εδώ και δεκαετίες, συνάντησε την κόρη του που είχε χάσει τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο Πατρίς ένας άνδρας γύρω στα 65, ζούσε εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες στο δρόμο, χαρακτηρισμένος με το ακρωνύμιο που συνηθίζεται να ακολουθεί τους αστέγους στη Γαλλία: SDF (που σημαίνει, χωρίς μόνιμη κατοικία).

Πριν από κάποιες ημέρες μια γυναίκα, ιδιοκτήτης καταστήματος μεταχειρισμένων ενδυμάτων στην μικρή Λεσπάρ, μια κοινότητα μόλις 5.000 κατοίκων βόρεια της Ζιρόντ έμελλε να γίνει η «καλή νεράιδα» του Γάλλου αστέγου.

Advertisement

Εκείνη τη νύχτα το θερμόμετρο έδειχνε στην μικρή κοινότητα της Γαλλίας μείον έξι βαθμούς και ο Πατρίς ζήτησε από την Κριστέλ, όπως είναι το όνομα της γυναίκας, να πλησιάσει στη σόμπα του καταστήματός της για να ζεσταθεί.

Η έμπορος όμως ένοιωθε πως μια στιγμή καλοσύνης δεν ήταν αρκετή για τον άστεγο, που παρότι είχε συνηθίσει να ζει στο δρόμο, ήταν αντιμέτωπος με ασυνήθιστα έντονο κρύο.

Εκείνη τη νύχτα είχε μείον 6 βαθμούς

«Είχε μείον 6 βαθμούς εκείνη τη νύχτα. Δεν είναι συνηθισμένο στα μέρη μας. Μου είπε “καλησπέρα κυρία, καλή χρονιά”. Του πρότεινα να ζεσταθεί, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό» λέει η Κριστέλ στην τηλεόραση France 3.

Advertisement

«Κάλεσα μια φίλη και αναρωτήθηκα αν ήταν ποτέ δυνατό, να επιστρέψουμε στη ζεσταστιά του καναπέ μας, σαν να μη συμβαίνει τίποτα» συμπληρώνει. Εκείνη και η έτερη «καλή νεράιδα» του αστέγου, η Βιρζινί, ξεκίνησαν μια ολόκληρη εκστρατεία ευαισθητοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δυο γυναίκες που κινητοποιήθηκαν, με τον άστεγο και την 26χρονη κόρη του

Συγκέντρωσαν 900 ευρώ σε έναν διαδικτυακό έρανο και κατάφεραν να κινητοποιήσουν την περιφέρεια της Ζιρόντ που πρότεινε στον Πατρίς να διανυκτερεύσει για τρεις νύχτες σε ξενοδοχείο της περιοχής. Ο «Ερυθρός Σταυρός» ανέλαβε να προσφέρει καθαρά ρούχα στον 65χρονο, ενώ μια κομμώτρια προσφέρθηκε να τον κουρέψει.

Η απίστευτη ιστορία του Πατρίς και της κόρης του

Advertisement

«Δεν νιώθαμε πως κάναμε κάτι το συγκλονιστικό» σημείωσε στην τηλεόραση η Βιρζινί, ωστόσο εκείνο που ακολούθησε ξεπέρασε τις προσδοκίες τόσο των δύο γυναικών, που δεν έμειναν άπραγες μπροστά στη δυσκολία ενός ανθρώπου, όσο και του ίδιου του αστέγου.

Συζητώντας με τον Πατρίς, εκείνος τους εκμυστηρεύτηκε πως είχε μια κόρη, ένα κορίτσι που έχασε πριν από 14 ολόκληρα χρόνια. Την τύχη της Ορόρ, όπως έλεγαν την κόρη του, αγνοούσε ο άστεγος από τότε που εκείνη ήταν μόλις 12 ετών. Τότε, καθώς ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και βρέθηκε να μένει στο δρόμο, την ανατροφή του κοριτσιού είχε αναλάβει η πρόνοια.

Η 26χρονη κόρη αναζητούσε τον πατέρα της

Η μονάκριβη κόρη του θα πρέπει να ήταν σήμερα 26 ετών. Πώς όμως να τη βρει; Οι δύο γυναίκες ξεκίνησαν μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 400 κοινοποιήσεις αργότερα και μόλις δύο ώρες από την ανάρτηση, η Ορόρ επικοινώνησε μαζί τους. Η 26χρονη ήταν καλά και ζούσε πλέον στην πόλη της Γαλλίας Νανσί.

Advertisement

«Είχα καλέσει σε όλα τα δημαρχεία αλλά δεν είχα λάβει καμία απάντηση. Ήμουν τόσο φορτισμένη. Δεν ήμουν πια έφηβη, είμαι μια νέα γυναίκα. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να καλύψουμε το χαμένο χρόνο» λέει η 26χρονη που συνάντησε το απόγευμα της Κυριακής τον πατέρα της, έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια.

Τώρα, ο Πατρίς έχει κάθε λόγο να προσπαθήσει να φτιάξει τη ζωή του. Όπως διαβάζουμε θέλει να κάνει μια νέα αρχή και έχει ήδη αποτανθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής του, προκειμένου να δει που μπορεί να απασχοληθεί, ώστε να συνεχίσει να πληρώνει για στέγη και τροφή.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: