Η δουλειά που ονειρεύεσαι: Ιάπωνας πληρώνεται για να μην κάνει (σχεδόν) τίποτα

Η δουλειά που ονειρεύεσαι: Ιάπωνας πληρώνεται για να μην κάνει (σχεδόν) τίποτα
Advertisement

Αν και η φράση «ενοικίαση ανθρώπων» ακούγεται κάπως περίεργη και παραπέμπει σε παρανομίες ή σε πλήρως απορρυθμισμένες αγορές εργασίας, για έναν 37χρονο Ιάπωνα αποτελεί εδώ και σχεδόν τρία χρόνια την δουλειά των ονείρων του.

Το 2018 ο Σότζι Μοριμότο έβαλε μια αγγελία, προσφερόντας να ενοικιάσει τον εαυτό του, ωστόσο αυτό που προσέφερε ήταν απλή συντροφιά: όποιος τον «ενοικίαζε» θα έβγαινε μαζί του για φαγητό ή ποτό, θα του μιλούσε, θα μπορούσε να του λέει ό,τι θέλει και η υποχρέωση του Μοριμότο θα ήταν να δίνει απλές απαντήσεις.

Advertisement

Κι αν ακούγεται παράξενο, από το 2018 ως σήμερα ο Μοριμότο, που είναι παντρεμένος και έχει και παιδί, έχει «ενοικιαστεί» περίπου 3.000 φορές, και αν αρχικά το έκανε δωρεάν, πλέον πληρώνεται με 96 δολάρια την ώρα ή 10.000 γιέν.

«Δουλειά-όνειρο»

Σύμφωνα με το Business Insider, η συντροφιά δεν είναι το μόνο που κάνει ο 37χρονος από την Ιαπωνία: έχει συνοδεύσει αντίδικο σε διαζύγιο και έχει ακούσει την ομολογία ενός φόνου. Συνήθως ωστόσο, τον «ενοικιάζουν» για να περιμένει σε ουρές, να πηγαίνει βόλτες και να βγάζει φωτογραφίες.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πολλοί από τους πελάτες του είναι νεαρές γυναίκες που φοβούνται να βγαίνουν μόνες τους το βράδυ, αλλά και άνδρες που ντρέπονται να κάνουν μόνοι τους κάποιες δραστηριότητες, όπως να πάνε σε ένα «χαριτωμένο» κατάστημα.

Advertisement

Ο Μοριμότο αποφάσισε να ακολουθήσει την καριέρα της «συντροφιάς προς ενοικίαση» μετά από σπουδές στη Φυσική και εργασία στον χώρο των εντύπων, ενώ ξεκαθαρίζει ότι με τους πελάτες του δεν είναι φίλος ή γνωστός, αλλά τους βοηθά να ελαφρύνουν κάπως τη μοναξιά τους και αυτό είναι για τον ίδιο μια «δουλειά-όνειρο».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: