Δημήτρης Λιγνάδης: Πώς έγινε η σύλληψη – Η γυναίκα από το πολύ στενό του περιβάλλον και οι μαρτυρίες που τον «έκαψαν»

Δημήτρης Λιγνάδης: Πώς έγινε η σύλληψη – Η γυναίκα από το πολύ στενό του περιβάλλον και οι μαρτυρίες που τον «έκαψαν»
Advertisement

Στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε η Αστυνομία, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, αφού το αναμενόμενο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε, με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός μονοπωλούσε την επικαιρότητα εδώ και αρκετές ημέρες, πότε επώνυμα και πότε… ανώνυμα, αφού οι καταγγελίες από φερόμενα ως θύματά του έρχονταν στο φως η μία μετά την άλλη, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό.

Ειδικότερα, η πρώτη μήνυση (του Βασίλη) που κατατέθηκε αφορούσε αδικήματα που είχαν καταγγελθεί αλλά παραγεγραμμένα, όμως τότε -όπως έγινε και με τη Σοφία Μπεκατώρου- είχε πει η δικηγόρος του θύματος ότι ενδεχομένως μέσα από την υπόθεση να βγουν στοιχεία και πράξεις που δεν έχουν παραγραφεί, όπως και έγινε.

Advertisement

Σύμφωνα με το MEGA, στη Δικαιοσύνη προσήλθε μάρτυρας, ο οποίος κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη. Μάλιστα, πρόκειται για αδίκημα που φέρεται να έχει τελεστεί την τελευταία 5-6ετία, άρα δεν έχει παραγραφεί.

Στο μεταξύ έχει μεσολαβήσει και η δημόσια καταγγελία του Νίκου Σ. ο οποίος, μέσω συνέντευξης, αναφέρθηκε στο βιασμό του, σε ηλικία 19 ετών, από το ίδιο πρόσωπο.

Πλέον, ο «ασκός του Αιόλου» που άνοιξε πριν από ένα μήνα με τις καταγγελίες για σεξουαλική βία στο χώρο του θεάτρου, οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, σε σημαντικές δικαστικές κινήσεις, που σηματοδοτούν, την απόδοση δικαιοσύνης για όσα βάρβαρα και βίαια υπέστησαν, κυρίως, ανήλικα θύματα, με όνειρα, που κόπηκαν απότομα, για ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο του θεάματος.

Advertisement

Η μήνυση για βιασμό 14χρονου – Δεν έχει παραγραφεί

Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστή νέα μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, αυτή τη φορά για βιασμό που τελέστηκε το 2010 και δεν έχει παραγραφεί, που κατέθεσε νεαρός ο οποίος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14χρονος μαθητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο μηνυόμενος φέρεται να είχε προσεγγίσει το θύμα στην πλατεία Μεταξουργείου υποσχόμενος ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο και αναφερόμενος στον κύκλο γνωριμιών που είχε.

Τον βίασε στο σπίτι του

Ο μηνυτής υποστηρίζει επίσης ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εντέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Advertisement

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος, σε δηλώσεις ζητά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας καθώς χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β’ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης φέρεται πασίγνωστος-ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα.

Ζητάω να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο», αναφέρει ο κ. Βλάχος.

Advertisement

Αυτή η κατάθεση – καταγγελία συν τις υπόλοιπες, στις οποίες προέβησαν μάλιστα και άτομα από το περιβάλλον του κ. Λιγνάδη αλλά και άλλοι που γνώριζαν για βίαια περιστατικά, συνέθεσαν το παζλ της υπόθεσης.

Η γυναίκα από το πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον του

Ωστόσο, το μεγάλο βήμα για τις εισαγγελικές αρχές έγινε την Παρασκευή. Μια γυναίκα πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, στον οποίο κατέθεσε στοιχεία πολύ σημαντικά για την υπόθεση. Χωρίς την ιδιότητα του θύματος, αλλά με αυτή του προσώπου από το πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον του Δημήτρη Λιγνάδη, έδωσε όσα χρειάζονταν στον ειδαγγελέα για να «δέσει» τις κατηγορίες.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωσή της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Advertisement

Μάλιστα, τη συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη – ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί.

Σοκαριστική κατάθεση: «Μας έδωσε τσιγαριλίκια και μας είπε να συνευρεθούμε όλοι μαζί»
Μία ακόμη κρίσιμη κατάθεση για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον επιφανή ηθοποιό- σκηνοθέτη έλαβε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος.

Μετά την κατάθεση γυναίκας που έλαβε το απόγευμα, ο Εισαγγελέας εξέτασε τη νύχτα μάρτυρα που προτάθηκε από τον 25χρονο ο οποίος κατέθεσε χθες μήνυση για βιασμό που υπέστη από τον καταγγελόμενο το 2010 ενόσω ήταν 14 ετών.

Advertisement

Ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε στον Εισαγγελέα πως δεν έχει καμία αμφιβολία για όσα ισχυρίζεται στη μήνυσή του ο 25χρονος, γεγονός που στηρίζει μεταξύ άλλων, όπως είπε, και στη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Φέρεται επίσης να επιβεβαίωσε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού πολλά από όσα περιλαμβάνονται στη μήνυση του 25χρονου, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως και ο ίδιος είχε βρεθεί στο σπίτι του καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είχε βρεθεί στο σπίτι του σκηνοθέτη, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους φίλους τους και ότι εκεί ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες προτείνοντάς τους στη συνέχεια να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Advertisement

«Πήγαμε στο σπίτι του σκηνοθέτη. Μας κέρασε ποτά και μας έδωσε τσιγαριλίκια. Μετά μας είπε να πάμε στην κρεβατοκάμαρα για να συνευρεθούμε ερωτικά όλοι μαζί. Ξενερώσαμε και φύγαμε» σημείωσε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας φαίνεται να είπε στον Εισαγγελέα πως όλη η παρέα εκείνη τη φορά έφυγαν αμέσως από το σπίτι και ότι ο ίδιος δεν πήγε ποτέ ξανά.

«Έλεγα στον 14χρονο φίλο μου να μην συναντά τον σκηνοθέτη. Δεν ήμουν παρών στο βιασμό, όμως, είμαι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια γιατί είδα τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη» συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Advertisement

Η μήνυση του 25χρόνου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας το πρωί της Παρασκευής από το δικηγόρο του, Γιάννη Βλάχο.

«Εμείς ζητάμε τη κατά προτεραιότητα επεξεργασία και δικαστική διερεύνηση της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο. Ο φερόμενος δράστης είναι γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης, το θέμα δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο» σημείωσε ο δικηγόρος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: