Ιαπωνία προς Κίνα: «Σταματήστε τα πρωκτικά τεστ για τον κορωνοϊό διότι προκαλούν απίστευτο ψυχολογικό πόνο»

Ιαπωνία προς Κίνα: «Σταματήστε τα πρωκτικά τεστ για τον κορωνοϊό διότι προκαλούν απίστευτο ψυχολογικό πόνο»
Advertisement

Οι Κινέζοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα πρωκτικά τεστ που κάνουν είναι τα πλέον αξιόπιστα για τον κορωνοϊό.

«Πρόκειται για μια μέθοδο ανίχνευσης ανώτερη από όλες τις άλλες» έλεγαν όταν πρωτο έκαναν τα τεστ αυτά.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το 2021 έχει μετατραπεί ήδη σε μία φρικτή χρονιά για τους κατοίκους συνοικιών του Πεκίνου, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα νοσούντες του κορονοϊού. Όλοι αυτοί οι κάτοικοι υποβλήθηκαν σε πρωκτικό διαγνωστικό τεστ με ειδική μπατονέτα.

Advertisement

Το πρωκτικό τεστ επιτρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εντοπισμού των προσώπων που έχουν μολυνθεί, αφού ο κορονοϊός μένει μεγάλο διάστημα στον πρωκτό συγκριτικά με τις αναπνευστικές οδούς.

Αυτό δήλωσε ο γιατρός Λι Τονγκζένγκ του νοσοκομείου Γιουάν του Πεκίνου. Το μέτρο αυτό επιβάλλεται σε όποιον πάει στην Κίνα.

Τώρα Ιάπωνες συνάδελφοι τους, ζητούν από τους Κινέζους να σταματήσουν τα πρωκτικά τεστ γιατί δημιουργούν απίστευτο ψυχολογικό πόνο σε όποιον το κάνει ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Katsunobu Kato, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ενημέρωση πως το Πεκίνο θα αλλάξει τη διαδικασία διενέργειας των τεστ και για τον σκοπό αυτό, η Ιαπωνία θα συνεχίσει να ζητά από την Κίνα να προχωρήσει στις αλλαγές.

«Μερικοί Ιάπωνες ανέφεραν στην πρεσβεία μας στην Κίνα ότι έκαναν πρωκτικό τεστ, κάτι που τους προκάλεσε μεγάλο ψυχολογικό πόνο», δήλωσε ο Kato σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: